Acasă / SOCIAL / Centrul de Îngrijiri Bascovele, în reorganizare

Centrul de Îngrijiri Bascovele, în reorganizare

Ieri, Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost prezent la Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) de la Bascovele, din comuna Cotmeana, însoțit de Tatiana Eftime, directorul general al DGASPC Argeș.
CIA Bascovele se află în reorganizare, astfel încât conducerea administrativă de la nivel județean nu numai că a verificat calitatea serviciilor oferite beneficiarilor de aici, dar a analizat și posibilitatea adaptării serviciilor conform cerințelor europene prin construirea de locuințe protejate. Una dintre clădirile din acest complex este afectată de o fisură destul de importantă, care este reparată anual. În acest context, respectivul imobil fie va fi consolidat, dacă expertiza tehnică va oferi această soluție, fie va fi demolat și se va găsi soluția de construire de locuințe sociale pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Județean.
„Am venit astăzi într-o vizită de lucru la Centru de Îngrijire și Asistență Bascovele, aflat în subordinea DGASPC, finanțat deci de Consiliul Județean. Acest centru pentru persoane adulte cu dizabilități are o capacitate de 80 de locuri. În prezent avem 65 de locuri ocupate. Este situat într-o zonă mirifică şi oferă în principiu condiții la cele mai înalte standarde. Am venit însă și pentru că avem o problemă tehnică la una dintre clădiri, unde a apărut o fisură destul de importantă și căutăm cele mai bune soluții pentru remedierea acestei situații: fie consolidarea acestei clădiri, fie înlocuirea ei cu mai multe construcții mai mici, adică locuințe protejate. Suntem într-o legătură permanentă cu oamenii care asigură conducerea aici și conducerea DGASPC, și sunt convins că vom găsi cele mai bune soluții”, a subliniat Adrian Bughiu.
„Ne aflăm în comuna Cotmeana, satul Drăgolești, unde DGASPC intenționează să mai înființeze o locuință protejată pentru beneficiarii de la CIA Bascovele. Intenționăm să înființăm un complex unde să ducem 10 beneficiari. Este important, având în vedere că vor fi câte doi beneficiari pe cameră, cu toate serviciile, printr-un centru de zi care va funcționa în curând la Băbana. De asemenea, intenționăm ca în această suprafața de 9.000 de metri pătrați să căutăm soluții pentru finanțarea unor locuințe protejate din fonduri europene, pentru servicii și condiții mai bune și pentru beneficiarii CIA Bascovele”, a declarat la rândul său Tatiana Eftime.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Justina K & Antal Zalai

Concert simfonic extraordinar cu invitați din străinătate, la Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 6 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un nou ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar