Acasă / SOCIAL / Concurs de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu

Concurs de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu

Sîmbătă, în Cheile Dîmbovicioarei-prima ediţie a Concursului de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu organizat de Consiliul Judeţean Argeş şi Serviciul Salvamont Piteşti a fost un proiect finantat din fonduri europene.
Au participat aproximativ 60 de persoane, cei mai mici concurenti au avut 6-7 ani.
Multe trasee pe grade diferite de dificultate pe care s-au putut căţăra, cele mai dificile fiind stînca denumită Turnuleţul şi cea de lîngă Peştera dracilor.

Arbitri au punctat modul de căţărare şi cel mai important aspect era să nu cazi cu coarda asigurata. La prima cădere alpinistul era depunctat iar la a doua era descalificat.
Alpiniştii trebuiau să parcurgă traseele din gradul de dificultate ales, se adunau timpii de parcurgere şi cei care au avut cei mai buni timpi au fost desemnaţi cîştigători fiind premiaţi cu diplome şi materiale informative despre zona montană a Argeşului şi Muscelului constînd în albume foto, pliante,etc.
La finalul evenimentului după festivitatea de premiere a fost concertul trupei Desperado.
Concursul va mai fi organizat şi în următorii ani, cînd se va înmulţi numărul traseelor de escaladă. Scopul concursului, este încurajarea acestui sport şi atragerea de turişti educaţi în zona Cheile Dîmbovicioarei.

Gabriela M. Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar