Acasă / SOCIAL / Concurs de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu

Concurs de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu

Sîmbătă, în Cheile Dîmbovicioarei-prima ediţie a Concursului de Escaladă Sportivă Memorialul Bebe Nistorescu organizat de Consiliul Judeţean Argeş şi Serviciul Salvamont Piteşti a fost un proiect finantat din fonduri europene.
Au participat aproximativ 60 de persoane, cei mai mici concurenti au avut 6-7 ani.
Multe trasee pe grade diferite de dificultate pe care s-au putut căţăra, cele mai dificile fiind stînca denumită Turnuleţul şi cea de lîngă Peştera dracilor.

Arbitri au punctat modul de căţărare şi cel mai important aspect era să nu cazi cu coarda asigurata. La prima cădere alpinistul era depunctat iar la a doua era descalificat.
Alpiniştii trebuiau să parcurgă traseele din gradul de dificultate ales, se adunau timpii de parcurgere şi cei care au avut cei mai buni timpi au fost desemnaţi cîştigători fiind premiaţi cu diplome şi materiale informative despre zona montană a Argeşului şi Muscelului constînd în albume foto, pliante,etc.
La finalul evenimentului după festivitatea de premiere a fost concertul trupei Desperado.
Concursul va mai fi organizat şi în următorii ani, cînd se va înmulţi numărul traseelor de escaladă. Scopul concursului, este încurajarea acestui sport şi atragerea de turişti educaţi în zona Cheile Dîmbovicioarei.

Gabriela M. Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Parteneriat reînnoit între Nissan şi Renault

Parteneriat reînnoit între Nissan şi Renault

După mai multe luni de negocieri cu Nissan Motor Co. Ltd, Renault Group, deţinător al ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar