Acasă / SOCIAL / Coregraful turc dezamăgit de valorile etice și morale ale juriului

Coregraful turc dezamăgit de valorile etice și morale ale juriului

Dansatorii ansamblului din Turcia (Ankara Genclik Hizmetleri Ve Spor Il Mudurlugu) au venit încrezători în șansele lor pentru clasarea în primele locuri.Din nefericire pentru ei o mare tristețe urma să-i cuprindă la încheierea ,,Festivalului Internațional de Folclor Carpați’’.Domnul profesor Erdinç Özten a plecat încântat de ospitalitatea și frumusețiile judetului Argeș dar dezmăgit de corectitudinea juriului.Deși publicul i-a ovaționat și aplaudat, au avut supriza neplăcută să nu se găsească în nici un loc de pe podium.

Coregraful Erdinç Özten a declarat pentru FotoPress-24.ro : ,,Acest concurs a arătat că valorile etice și respectul față de artă au fost distruse de instructorii din Bulgaria și Macedonia.Acest gen de persoane incapabile pot fi văzute peste tot în comunitățile de folclor chiar și în țara mea,Turcia.
Instructorii din Bulgaria și Macedonia au format o coaliție pentru a defavoriza punctele pentru grupurile mai puțin populare ca noi. Am vorbit cu Catalin Oancea (unul din membrii juriului) că punctele date de instructori ar fi nedrepte, dar el mi-a explicat să nu-mi fac griji deoarece totul va fi bine. Aceștia mi-au garantat că pentru noi au dat puncte mai mici deoarece alți instructori au dat puncte de opt. Înainte de asta noi nu am pierdut niciodată. Suntem disciplinați și am dominat membrii echipelor de folclor și publicul român ne-a sprijinit.
Am lucrat ca președinte de juriu în Federația Turcă timp de 2 ani și cunosc foarte bine tehnicile de artă a dansului. Grupurile din Macedonia și Bulgaria nu au fost bine pregătite pe scenă puterea de dans și entuziasmul fiind bază pentru grupuri. ‘’

Pasiunea pentru dans valorează mai mult decât partea financiară de cele mai multe ori a spus coregraful turc. Atât domnia sa cât și întregul ansamblul de dansatori turci mulțumesc pentru ospitalitatea și aprecierea sinceră a publicului argeșean.

Gabriela Neacșu/Foto Mihai Neacșu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar