Acasă / EVENIMENT / Cristian Cioacă rămâne în închisoare

Cristian Cioacă rămâne în închisoare

Asta a decis, la începutul acestei săptămâni, Judecătoria Piteşti, ai cărei magistraţi au analizat contestaţia depusă de Cristian Cioacă împotriva deciziei comisiei de eliberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Mioveni.

Cristian Cioacă rămâne în închisoare
Pe 11 ianuarie, fostul poliţist a intrat în comisia de eliberări condiţionate a Penitenciarului Mioveni, după ce a executat opt ani şi jumătate din pedeapsă. Ca urmare a zilelor de muncă efectuate în detenţie, a participării la activităţile educative şi ca urmare a recursului compensatoriu pentru că în penitenciar nu există condițiile impuse de normele UE, lui Cioacă i s-a redus perioada de condamnare cu câteva sute de zile. Comisia de liberare condiţionată i-a respins cererea şi i-a dat o amânare de patru luni, mai exact până pe 10 mai, dată la care poate depune o nouă cerere. Considerându-se nedreptăţit, Cristian Cioacă a depus contestaţie la Judecătoria Piteşti.
Maria Vasii, avocata care l-a reprezentat pe Cioacă, care le-a solicitat judecătorilor să admită cererea raportându-se la normele de drept aplicabile în materie. În plus, a depus depus la dosar şi o caracterizare făcută de angajaţii Penitenciarului Mioveni,din care reiese reiese că, pe durata perioadei de detenţie, fostul poliţist nu a avut nicio abatere, nu a primit nicio sancţiune şi s-a implicat în mai multe activităţi, precum şi o ofertă de angajare. „Condițiile necesare sunt îndeplinite. Mai important decât orice, a fost atins scopul pedepsei și clientul meu poate reveni în societate sub program de supraveghere”, a spus Maria Vasii.
La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a solicitat instanţei să aibă în vedere că deşi Cioacă a executat fracţia, el a comis o faptă extrem de gravă şi a încercat să șteargă urmele, motiv pentru care ar trebui să execute întreaga pedeapsă aplicată.
Când judecătorul i-a dat ultimul cuvânt, tot ce a spus Cristian Cioacă a fost doar că roagă instanţa să admită acţiunea. Judecătorii i-au respins însă contestaţia, menţinând astfel decizia comisiei de liberare din cadrul penitenciarului. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată.
Vă reamintim că, în iunie 2014, Cristian Cioacă a fost arestat şi condamnat la 15 ani şi opt luni închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar acesta şi-a susţinut permanent nevinovăţia, afirmând că nu şi-a ucis soţia şi că este condamnat pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Oamenii străzii au sprijin de la Poliția Locală Pitești (3)

Oamenii străzii au sprijin de la Poliția Locală Pitești

Polițiștii locali continuă acțiunea: ceai cald, sandvișuri și haine pentru oamenii fără adăpost din Pitești. ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar