Acasă / SOCIAL / Crucea Roșie Română a lansat un punct de prim ajutor în satul Slatina, comuna Nucșoara

Crucea Roșie Română a lansat un punct de prim ajutor în satul Slatina, comuna Nucșoara

Proiectul, realizat cu sprijinul Automobile Dacia Renault, constă în instruirea unei familii compuse în medie din 3 membri din comunitate, care vor ști să acorde primul ajutor în cazul urgențelor minore și vor preveni agravarea situației în cazul urgențelor majore care necesită asistență medicală.
Beneficiarii acestui proiect sunt cele 572 de persoane din satul Slatina, comuna Nucșoara, care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță este la distanță.
Familia de ”salvatori comunitari”, Crăciun Elena, Cristina și Mihaela, a fost instruită în cadrul unei sesiuni de pregătire cu durata de 4 zile (24 de ore), fiind dotată cu o trusă de prim ajutor și cu un registru în care va ține evidența cazurilor asistate și a materialelor utilizate.
La poarta fiecărei familii instruite va fi montată o plăcuță cu emblema de Cruce Roșie și textul ”Punct de prim ajutor”.
Cheltuielile de implementare și funcționare a unui punct de prim ajutor au fost de 3.000 euro/punct, în care au fost incluse: cheltuieli de instruire și de transport, precum și cheltuieli de achiziție material pentru dotarea punctului cu trusă de prim ajutor cu consumabile pentru un an, un glucometru cu consumabile, un tensiometru și un dispozitiv EKG cu telecitire într/un serviciu de cardiologie cu abonament pentru un an (10 telecitiri/lună).
Filiala Argeș a făcut parte din prima serie de implementare a proiectului, faza pilot, în care au fost incluse 10 județe, urmând ca până la finele anului 2013 acest proiect să fie implementat în fiecare județ, în 41 de localități izolate.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar