Acasă / SOCIAL / Concurs de escaladă sportivă ”Memorialul Bebe Nistorescu” – ediția I, sâmbără, 14 septembrie la Cheile Dâmbovicioarei

Concurs de escaladă sportivă ”Memorialul Bebe Nistorescu” – ediția I, sâmbără, 14 septembrie la Cheile Dâmbovicioarei

Sâmbătă, 14 septembrie, la Cheile Dâmbovicioarei, începând cu ora 09.00, va avea loc prima ediție a concursului de escaladă ”Memorialul Bebe Nistorescu”. Concursul se adresează tuturor doritorilor care practica escaladă sportivă, traseele fiind în pereții Cheilor, pe diferite grade de dificultate. Programul este următorul:
Ora 09.00: Repartizare concurenți
Ora 10.00: Etapa 1 de concurs pe trasee
Ora 13.00: Pauză competițională, pauză de masă, muzică ambientală
Ora 14.00: Etapa 2 pe trasee
Ora 16.00: Deliberare arbitrii
Ora 17.00: Anunțarea clasamentului și acordarea diplomelor
Ora 18.00: Concert Desperado
INVITAȚI:
• Doina Popescu – director Crucea Roșie Argeș
• Ion Sănduloiu – director Salvamont Argeș
• Saviana Diamandi – director Dynamic Art Management

Concursul este organizat in cadrul proiectului european „Zona montană a Argeșului și Muscelului – unicitate si diversitate”, elaborat de către Consiliul Județean Argeș împreună cu Salvamont Argeș și este dedicat lui Bebe Nistorescu, cel care a fost timp de 10 ani șeful Salvamont Pitești – Făgăraș Sud, dar mai ales a revigorat mișcarea alpină în Argeș.

• Crucea Roșie Română lansează un punct de prim ajutor în satul Slatina – comuna Nucșoara. Proiectul, realizat cu sprijinul Automobile Dacia Renault, constă în instruirea unei familii compuse în medie din 3 membri din comunitate, care vor ști să acorde primul ajutor în cazul urgențelor minore și vor preveni agravarea situației în cazul urgențelor majore care necesită asistență medicală.
Beneficiarii acestui proiect sunt cele 572 de persoane din satul Slatina, comuna Nucșoara, care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță este la distanță.
Familia de ”salvatori comunitari” a fost instruită în cadrul unei sesiuni de pregătire cu durata de 4 zile (24 de ore), fiind dotată cu o trusă de prim ajutor și cu un registru în care va ține evidența cazurilor asistate și a materialelor utilizate.
La poarta fiecărei familii instruite va fi montată o plăcuță cu emblema de Cruce Roșie și textul ”Punct de prim ajutor”.
Cheltuielile de implementare și funcționare a unui punct de prim ajutor au fost de 3.000 euro/punct, în care au fost incluse: cheltuieli de instruire și de transport, precum și cheltuieli de achiziție material pentru dotarea punctului cu trusă de prim ajutor cu consumabile pentru un an, un glucometru cu consumabile, un tensiometru și un dispozitiv EKG cu telecitire într/un serviciu de cardiologie cu abonament pentru un an (10 telecitiri/lună).
Filiala Argeș a făcut parte din prima serie de implementare a proiectului, faza pilot, în care au fost incluse 10 județe, urmând ca până la finele anului 2013 acest proiect să fie implementat în fiecare județ, în 41 de localități izolate.

• Festivalul ”Serile Lipatti”- partea a doua, în perioada 17 septembrie – 2 noiembrie a.c.
Secțiunea de toamnă a Festivalului Serile Lipatti va debuta în data de 17 septembrie, la Conacul de la Fundățeanca, Ciolcești – Leordeni, cu recitalul pianistului Horia Maxim. Timp de 5 săptămâni, în fiecare marți (17, 24 septembrie, 1, 8, 15 octombrie) publicul meloman se va delecta ascultând muzică de calitate la Conacul ”Dinu Lipatti”.
Ca o noutate, anul acesta festivalul aduce două nume de talie internațională – o celebritate în lumea pianisticii, rusul Nikolai Demidenko, precum și pe Alexandra Silocea, o pianistă româncă rezidentă în Marea Britanie.
Programul concertelor de la conacul Dinu Lipatti este următorul:
• 17 septembrie – recital de pian Horia Maxim
• 24 septembrie – recital de canto soprana Camelia Clavac
• 1 octombrie – recital de pian Andrei Tănăsescu
• 8 octombrie – recital de pian Viniciu Moroianu
• 15 octombrie – recital de pian Andrei Licăreț
Festivalul se va încheia în forță cu două concerte ale pianistei române Alexandra Silocea, ce vor avea loc la Filarmonica din Pitești și la Ateneul Român din București pe 22, respectiv 23 octombrie, și cu recitalul pianistului rus Nikolai Demidenko, de la Ateneul Român din data de 2 noiembrie 2013.
Intrarea la concertele Serile Lipatti este liberă, iar Consiliul Județean Argeș asigură transportul gratuit al publicului din Pitești la conac și înapoi.
G.M

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar