Acasă / SPORT / CS Mioveni, trei victorii „legate”

CS Mioveni, trei victorii „legate”

În etapa intermediară de ieri, CS Mioveni a învins pe Metalul Reşiţa la limită, într-un joc ce a contat pentru runda cu numărul 19 din cadrul seriei a doua a ligii secunde.
În sfârşit, după multe aşteptări, multe luni de incertitudini şi evoluţii contradictorii, pe strada echipei CS Mioveni a răsărit soarele. Jucătorii argeşeni au reuşit ieri să învingă pe teren propriu cu 1-0 echipa Metalul Reşiţa, după un meci pe care l-au dominat. Succesul este al treilea consecutiv în această ediţie de campionat, după ce în rundele anterioare elevii lui Stoica învinseseră formaţiile Gloria Bistriţa şi FCU Craiova, cu 1-0, respectiv 3-2. După jocul de ieri, pe care argeşenii l-au câştigat pe merit, aceştia sunt îndreptăţiţi să spere că vor prinde play-off-ul competiţiei. Tehnicianul oaspeţilor, Marian Pană era convins că echipa sa va rămâne neînvinsă în 2014 şi după partida de la Mioveni, însă deznodământul a fost cu totul altul. Mai mult decât atât, ocaziile oaspeţilor în tot meciul le poţi număra pe degetul unei singure mâini. Jocul a fost unul echilibrat, ambele echipe dorindu-şi cu ardoare punctele puse în joc. Meciul a început în nota de dominare a gazdelor, prima ocazie a partidei venind în minutul 9. Ayza a pătruns în careu pe partea stângă, a încercat să trimită mingea în plasă, însă portarul Zimmermann a respinbs in extremis. Două minute mai târziu Biceanu i-am servit mingea pe tavă lui Răuţă, care a şutat puternic din afara careului, mingea trecând mult peste poartă. Gazdele au continuat atacurile în lanţ, iar în minutul 14, Ene scăpat singur cu Zimmermann a şutat direct în portarul oaspeţilor. În minutul 34 elevii lui Pană au solicitat penalty în urma unui presupus contact între Stoica şi Mureşan, însă centralul Alexandru Tudor nu s-a lăsat impresionat şi i-a acordat cartonaşul galben pentru simulare jucătorului reşiţean. În minutul 40 gazdele au irosit o mare ocazie de a puncta: Răuţă a centrat de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Ayza, care, din cinci metri a trimis mingea peste poartă.
În partea secundă, ostilităţile s-au cam inversat, în sensul că oaspeţii au început să atace mai mult, să pună presiune, fără însă a-i surprinde însă prea tare pe argeşeni. În min. 63 Enescu le-a dat ceva emoţii acestora, trimiţând o torpilă… noroc cu portarul Popescu care a intervenit salvator. Galben-verzii, care ieri au avut o prestaţie demnă de toată lauda obţinând o victorie pe deplin meritată. Contrar cursului jocului, gazdele au reuşit deschiderea scorului în minutul 76. În urma unui contraatac, Mazilu a centrat perfect pentru Gueye iar senegalezul a trimis mingea în poartă din câţiva metri. Două minute mai târziu elevii lui Stoica puteau majora diferenţa pe tabela de marcaj, şutul lui Mazilu fiind respins de apărarea oaspeţilor. Elevii lui Marian Pană au ieşit apoi la joc în încercarea egalării, însă gazdele s-au apărat ireproşabil, rezultatul final fiind 1-0 pentru gruparea din Mioveni. În urma acestei victorii, CS Mioveni a urcat pe locul opt în clasament cu 26 de puncte, devansând-o pe FC U Craiova. În etapa următoare, argeşenii se vor deplasa la Târgu-Mureş, pentru jocul cu formaţia din localitate, meciul contând pentru etapa cu numărul 20 din seria a doua a eşalonului secund.

Tudor, apostrofat
Partida a fost condusă la centru impecabil de arbitrul Alexandru Tudor. Acesta a acordat după timpul regulamentar de joc 4 minute de prelungire, spre nemulţumirea suporterilor gazdelor care îl atenţionau din tribună: „Tudore, a început Mihaela, desenul tău preferat, nu te grăbeşti să închei meciul?”. După care i-au luat la rost pe oaspeţi, întrebându-l pe Marian Pană dacă nu are altă echipă să introducă pe teren: „Mariane, altă echipă nu ai… ăştia cu care te lauzi tu nu joacă nimic!”

În tur au învins reşiţenii
În turul campionatului, CS Mioveni a pierdut la Reşiţa cu 1-2. Oaspeţii de ieri ai Mioveniului sunt fosta echipă CSM Rm. Vâlcea, finanţatorul formaţiei, Rufă, mutând echipa la Reşiţa, la începutul sezonului, după ce nu s-a mai înţeles şi nu a mai fost dorit de autorităţile din Vâlcea.
Cele două combatante au avut următoarea componenţă:
CS Mioveni: O. Popescu – Cotigă, B. Stoica, M. Olteanu (cpt.), Ct. Stan – Mazilu (min. 88, M. Vintilă), Răuţă, Negoiţă, Ayza (min. 42, Cheţan)- Biceanu (min. 65, O. Gueye) – D. Ene
Metalul Reşiţa: Zimmermann – V. Creţu, I. Popescu (min. 79, Ad. Stoica), Tătaru, Murgoci – Breşneni, Vaştag – Oct. Vasile (cpt.), A. Neagoe (min. 61, Enescu), Vădrariu (min. 70, Liuba) – S. Mureşan
Antrenor: Marian Pană
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti); Asistenţi: Dragoş Mihai Iliescu şi Daniel Mitruţi (ambii din Craiova).

Atât oficiali clubului, cât şi jucătorii gazdelor erau foarte bucuroşi după victoria obţinută ieri. Preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu a spus: „A fost un joc greu pe care l-am câştigat pe merit. Am jucat bine, am demonstrat că putem avea evoluţii foarte bune, sper să continuăm pe aceeaşi linie ascendentă. Dacă la începutul acestei părţi a doua a sezonului nimeni nu ne dădea vreo şansă că am mai prinde play-off-ul, iată-ne din nou în cărţi pentru îndeplinirea obiectivului. Mai avem trei etape de jucat, foarte grele, dar cu un moral bun, cu ambiţie şi o pregătire foarte bună putem trece obstacolele”.
Iată ce ne-au spus la nici o oră de la încheierea partidei trei din fotbaliştii argeşeni care au pus umărul la obţinerea victoriei:

„Acum avem linişte”
Octavian Popescu, portar, CS Mioveni: „Am mai trecut un hop, urmează încă trei. Sâmbătă jucăm la Târgu-Mureş, apoi cu Olimpia Satu-Mare, la noi acasă, după care mergem la Craiova unde vom da piept cu CSU Craiova. Dacă facem egal în etapa următoare, apoi învingem pe Satu-Mare acasă, suntem calificaţi. Suntem buni rău de tot, am dovedit-o, de trei etape nu am cunoscut gustul eşecului. Este mai multă linişte acum la echipă, un climat atât de propice performanţei. Nu mai este presiunea de odinioară. Astăzi nu prea am avut ce apăra, sper ca şi de acum înainte să fie tot aşa şi să învingem cu 1-0″.

„Am jucat bine”

Roberto Ayza, atacant CS Mioveni: „Am jucat bine, diferenţa a fost făcută de faptul că ne-am mobilizat. Nu cred că suntem calificaţi în play-off. Ne sunt extrem de necesare cel puţin patru puncte din următoarele două jocuri. Să nu pierdme la Tg. Mureş şi apoi să batem pe Olimpia Satu-Mare. Astăzi a fost greu, ştiam cu toţii că domnul Marian Pană pregăteşte fiecare meci la victorie. Ne-am antrenat bine săptămâna asta, ne-am apăratz bine, nu am primit gol. Pentru că am stat noi bine în teren, am făcut marcaj strând la jucătorii adverşi, nu i-am lăsat să se apropie de poartă. Am ieşit cu faţa curată. Trei victorii la rând. Off! Demult nu am a mai fost aşa ceva la CS Mioveni”.

„La îndemâna noastră”
George Cotigă: „A fost un meci la îndemâna noastră, am ratat câteva ocazii în prima repriză, iar a doua repriză am pus mai multă presiune pe ei şi până la urmă au cedat. Sâmbătă, la 18, jucăm la Târgu-Mureş şi sperăm să ieşim cu faţa curată din acea confruntare, adică cu trei puncte. Nu vrem să ne oprim aici, avem mare încredere în noi şi ne dorim cât mai multe victorii de la meci la meci”.

M.C.
Foto: M. NEACŞU

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar