Acasă / SPORT / De ce, separat, stadion de fotbal și stadion pentru atletism?

De ce, separat, stadion de fotbal și stadion pentru atletism?

Balcaniada-Pitesti-FotoPress24.ro-Mihai-Neacsu-4

Pentru că există o uriașă oportunitate de finanțare prin bani atrași în municipiul Pitești de la Compania Națională de Investiții, bani care, dacă nu vor fi folosiți aici, vor fi direcționați spre alte orașe care doresc și așteaptă o asemenea posibilitate! Întreaga sumă de 30 de milioane de euro pentru construirea stadionului de fotbal reprezintă, deci, o finanțare din sursă externă, nerambursabilă, iar această investiție nu condiționează și nu exclude finanțarea altor proiecte importante pentru Pitești (sănătate, educație, infrastructură de orice tip). Singura cheltuială din bugetul local o reprezintă realizarea Studiului de fezabilitate al investiției.
Pentru că proiectul de investiții Construire stadion „Nicolae Dobrin” – municipiul Pitești, este inclus spre finanțare în Lista Sinteză a Companiei Naționale de Investiții și în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Pitești 2014-2023.
Pentru că finanțarea de la Compania Națională de Investiții a unui stadion de fotbal ultramodern, european, aduce la pachet și finanțarea tot de la CNI a unui nou stadion de atletism, la standarde internaționale, cu tribune, cu vestiare și opt culoare circulare a câte 400 de m! Stadionul de atletism va fi construit în locul actualei piste de încălzire, va fi superior celui vechi, dotat ultramodern și omologat pentru competiții internaționale! Atleții vor beneficia, în plus, de pista de încălzire ce va fi construită în imediata vecinătate, între stadionul de atletism și cel de fotbal.
Pentru că nu vrem să oprim ani de zile competițiile de atletism, lucru care s-ar întâmpla dacă stadionul de fotbal și stadionul de atletism ar fi în același proiect! Piteștiul are o tradiție în atletism pe care o respectăm și cu care ne mândrim, avem campioni mondiali, organizăm Campionate Balcanice, ne dorim chiar înființarea unui Centru Olimpic de pregătire a juniorilor, deci trebuie să avem continuitate și condiții excepționale de antrenament și competiție!
Pentru că Președintele Federației Române de Atletism, Florian Florea, prezent la Pitești, în luna februarie, alături de Președintele Asociației Județene de Atletism, Liliana Mihăilescu, la discuțiile de informare și analiză privind finanțările Companiei Naționale de Investiții, s-au declarat de acord cu construcția a două stadioane diferite, apreciind că soluțiile prezentate ajută atletismul.
Pentru că un stadion mixt ar însemna oprirea activităților sportive și a competițiilor de atletism pentru cel puțin 2 ani! În condițiile construirii a două stadioane diferite, primul construit va fi cel pentru atletism, înainte de a începe demolarea vechiului stadion din Trivale.
Pentru că suntem în 2021 și nu putem să rămânem la modelul anilor 1990, un model sovietic de sală de sporturi, cu fotbal și pistă de atletism pentru activități de masă, ci pentru că ne dorim unul în stil englezesc, cu publicul aproape de teren! Spectacolul fotbalistic este impresionant atunci când tribunele sunt lângă dreptunghiul verde și empatia jucători – spectatori este completă.
Pentru că majoritatea noilor stadioane din lumea competițională fotbalistică națională și mondială sunt destinate fotbalului, pentru că ne dorim stadion ultramodern, exact ca în marile orașe! „Arena Națională”, ”Arcul de Trumf”, în construcție, ”Giulești”, în construcție, ”Steaua” din București, sau „Francisc von Neuman” din Arad,” Ion Oblemenco” din Craiova, ”Ilie Oană” din Ploiești, stadionul din Timișoara, în construcție, toate sunt stadioane etalon la care se aliniază și Piteștiul. Construirea stadionului “Nicolae Dobrin” ar aduce numeroase beneficii: vecinătatea Bucureștiului, a Aeroportului Otopeni, conduc spre găzduirea unor meciuri ale echipei naționale, respectiv spre găzduirea unor competiții internaționale; locurile de muncă nou create și beneficiile economice pe perioada investiției, dar și ulterior, prin turismul tematic în urma realizării noului stadion. În cadrul complexului, se vor putea organiza și numeroase alte competiții sportive, evenimente artistice, expoziții, concerte și alte manifestări culturale.
Pentru că promovarea echipei FC Argeș în Liga I și rezultatele bune ale formației, dar și interesul în creștere arătat de piteșteni și argeșeni pentru fotbal sunt motivații suplimentare pentru arhitectura viitorului stadion! Și, mai ales, pentru că istoria clubului din Trivale o cere! Campioana României din ’71-‘ 72 și ’78-‘ 79 și Nicolae Dobrin, ” Prințul din Trivale”, geniul, farmecul și bucuria jocului sunt reperele Piteștiului fotbalistic!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Bianca Voica, din nou sub tricolor (1)

Dedicare și determinare: Bianca Voica, din nou sub tricolor

Echipa României pregăteşte ultimele două partide din preliminariile CE2024, în 4 aprilie, la Cazin, cu ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar