Acasă / EVENIMENT / De Rusalii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor

De Rusalii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor

inbound4366522484871001600

Peste 200 de jandarmi argeșeni vor fi la datorie, zilnic, în perioada 06-08 iunie a.c. în județul Argeș, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea de Rusalii. Efectivele de ordine publică vor acționa zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pe linia picnicului, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competență, dar și de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția Română.

Jandarmii argeșeni recomandă cetăţenilor să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau să apeleze numărul unica de urgență 112 dacă sunt implicați sau observă persoane care sunt implicate în fapte antisociale. Totodată, pentru ca cetăţenii să sărbătorească în siguranță, jandarmii reamintesc câteva obligaţii legale la activităţile de picnic:
– să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic;
– să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
– să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
– să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
– să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.

De asemenea, pe traseele montane vor fi prezenți jandarmii montani care se vor asigura că iubitorii de munte se vor bucura de natură în siguranță. Pentru acest lucru recomandăm persoanelor să nu se aventureze pe trasee fără echipament adecvat, să se informeze asupra gradului de dificultate al traseului, să nu consume băuturi alcoolice și să pornească în drumeții. Totodată, aceștia nu trebuie să recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor de orientare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Subprefectul Neculaescu - implicat in accidentul de la Stalpeni (3)

Subprefectul Neculăescu, implicat în accidentul de la Stâlpeni

Ciprian Nicolăescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost implicat într-un accident rutier şi a ajuns ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar