Acasă / SOCIAL / Drepturile copiilor, prin joc – mai aproape de copii

Drepturile copiilor, prin joc – mai aproape de copii

Astăzi, la Școala I.L. Caragiale din Pitești, 27 de copii din clasa pregătitoare – grupa Buburuzelor au avut parte de o surpriză foarte plăcută în timpul uneia dintre ore, când au primit vizita lui ARTIE, un super-băiețel păpușă expert în drepturile copilului.
Le-a vorbit într-o povestioară cu tâlc despre dreptul la educație, la sănătate, la recreere și timp liber, la vacanță dar și la un nume și o naționalitate și despre cât de important este ca ei să le cunoască, dar și să le respecte.
Artie a fost mânuit cu măiestre de doamna Mihaela Bălașa – psiholog, și atmosfera a fost întreținută de reprezentanți ai Asociației Sprijin pentru Viață, organizatorii în fapt ai evenimentului. Reprezentantul DGASPC Argeș, Andreea Teodorescu le-a vorbit copiilor despre prevenirea abuzului și diferitelor feorme de violența la care sunt supuși mulți copii.
La final, după ce copii au desenat și si-au postat drepturile pe ”panoul drepturilor copilului”, au primit premii din partea asociației, materiale educative, diplome dar și o frumoasă cupă înmânată acestora chiar de Artie.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck

Protocol de înfrăţire

Duminică, Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck, sens în care o delegație avându-l ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar