Acasă / SOCIAL / Drepturile copiilor, prin joc – mai aproape de copii

Drepturile copiilor, prin joc – mai aproape de copii

Astăzi, la Școala I.L. Caragiale din Pitești, 27 de copii din clasa pregătitoare – grupa Buburuzelor au avut parte de o surpriză foarte plăcută în timpul uneia dintre ore, când au primit vizita lui ARTIE, un super-băiețel păpușă expert în drepturile copilului.
Le-a vorbit într-o povestioară cu tâlc despre dreptul la educație, la sănătate, la recreere și timp liber, la vacanță dar și la un nume și o naționalitate și despre cât de important este ca ei să le cunoască, dar și să le respecte.
Artie a fost mânuit cu măiestre de doamna Mihaela Bălașa – psiholog, și atmosfera a fost întreținută de reprezentanți ai Asociației Sprijin pentru Viață, organizatorii în fapt ai evenimentului. Reprezentantul DGASPC Argeș, Andreea Teodorescu le-a vorbit copiilor despre prevenirea abuzului și diferitelor feorme de violența la care sunt supuși mulți copii.
La final, după ce copii au desenat și si-au postat drepturile pe ”panoul drepturilor copilului”, au primit premii din partea asociației, materiale educative, diplome dar și o frumoasă cupă înmânată acestora chiar de Artie.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar