Acasă / EVENIMENT / Elevii Liceului „Dinu Lipatti” au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Elevii Liceului „Dinu Lipatti” au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie

Cu emoție, inspirație, implicarea tinerilor artiști, Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din județ, pentru că, de astăzi, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm.
În urma unei investiții prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit și un zid de susținere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de povești, prin munca de mai bine de o lună a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spațiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internați la Spitalul de Pediatrie.
Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, alături de primarul Piteștiului, Cristian Gentea, au mers să îi felicite pe micii artiști.
Vicepreședinții CJ Argeș nu au venit cu mâna goală la Spitalul de Pediatrie, ci încărcați cu jucării și cărți pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie. „Nu este prima colaborare între C..J Argeș și Liceul „Dinu Lipatti”. Anul trecut, probabil că mulți dintre acești elevi, au pictat un zid de o dimensiune mai mare sigur, nu cu o lucrare atât de complexă, la Baza Nautică de la Bascov- Budeasa. Deci nimic nu este întâmplător. Talentul și spiritul lor artistic merită promovate ori de câte ori avem ocazia” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
Din partea Consiliului Județean, toți elevii de la Liceul de Arte implicați în proiect au primit diplome, iar din partea primarului au primit oferta unei colaborări pentru pictarea unor astfel de lucrări în diferite locuri din Pitești.

Până atunci însă, elevii de la Liceul de Arte au pregătit deja noi proiecte pentru Spitalul de Pediatrie și nu este exclus ca în curând și interiorul spitalului să devină mult mai atrăgător pentru micuții pacienți.
„Am dorit să realizăm o compoziție decorativă care să aline suferințele copiilor internați în cadrul spitalului. O lume de basm în care spațiul maritim, terestru și cosmic se contopesc. Întreaga compoziție este organizată în jurul a două personaje de basm, iar centrul de interes este mama, imaginea maternă. Lucrăm de patru săptămâni zilnic. Am lucrat cu drag, pentru că de fiecare dată când auzeam plânsetele copiilor, eram și mai motivați să terminăm, chiar dacă am avut perioade când ne îngheța mâna pe pensule. A fost emoționant. Inițial, proiectul nu a fost gândit atât de complex. Toți colegii de la Liceul de Arte și toți elevii de la arte plastice și arhitectură au fost implicați. Zilnic au venit cam 40 de elevi. A fost un proiect de amploare, dar satisfacția de a aduce o bucurie copiilor a fost tot ceea ce ne-a trebuit” – Laurențiu Baltă, profesor Liceul de Arte Dinu Lipatti.
„Am lucrat aproximativ 4-5 ore pe zi. Nu pot spune că a fost neapărat complicat, cât a fost foarte frumos. Am încercat să dăm tot ce am avut mai bun, ne-am ascultat profesorii pentru că am încercat să facem totul cât mai frumos” – elevă clasa a XII-a.
„Am lucrat trei zile pe săptămână la această lucrare. Am făcut-o cu mult drag. Cel mai mult mi-a plăcut la acest proiect emoția trimisă și că acești copii se vor bucura de asta” – elevă clasa a VIII-a.
După ce acest parteneriat s-a dovedit a fi mai mult decât reușit, managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, s-a arătat extrem de încântat de rezultat și a anunțat că își dorește și alte acțiuni alături de elevii de la Liceul de Arte prin care să facă micilor pacienți viața mai frumoasă pe perioada internării.
„Cred că v-ați convins că este vorba despre o pictură care aduce un zâmbet și pe chipul unui adult, dar pe chipul unui copil! Eu vreau să mulțumesc tuturor copiilor care au muncit pentru copiii care sunt internați la noi, la Pediatrie, și cadrelor didactice. Cred că este un punct de plecare și pentru alte acțiuni, inclusiv la noi în spital. Au început deja, la intrarea în spital, printr-un fluture, care nu are corpul, ci numai aripile, unde copiii pot să își facă fotografii, transformându-se în fluturi” – Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

locurile alocate M.A.I.

Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale Poliției Române!

Sesiune de recrutări deschisă pentru școlile de poliție, poliție de frontieră, dar și pentru instituții ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar