Acasă / EVENIMENT / Femeie ucisă pe stradă la Mioveni

Femeie ucisă pe stradă la Mioveni

Incident sângeros în această zi la Mioveni, unde o femeie a fost atacată cu cuţitul pe stradă şi a decedat în drum spre spital.

omor Mioveni -FotoPress24.ro-Mihai-Neacsu-11Înjunghiată în gât
Nenorocirea a avut loc în jurul prânzului, în faţa cofetăriei „Alpina” din localitate. Sub privirile unor oameni aflaţi la mese, o femeie traversa liniştită strada. Când a ajuns pe trotuar, un bărbat aflat şi el la o masă s-a ridicat şi a atacat-o pe neaşteptate cu un cuţit lovind-o de câteva ori în gât. Victima a căzut într-o baltă de sânge şi agresorul a fugit, iar martorii au sunat la 112. În doar câteva minute la locul evenimentului au apărut ambulanţa de terapie intensivă mobilă şi încă una a serviciului judeţean. Echipa medicală a ridicat femeia care se zbătea între viaţă şi moarte şi a pornit în viteză spre spitalul judeţean. Din cauza gravităţii leziunilor şi a hemoragiei masive victima a intrat în stop cardiorespirator şi cu toate eforturile depuse a încetat din viaţă în drum spre spital.

Criminalul, capturat acasă
Între timp la Mioveni a sosit o echipă operativă a Serviciului Investigaţii Criminale şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care a demarat investigaţiile. Pe baza datelor furnizate de cei care au văzut cum a decurs scena atacului, anchetatorii, sprijiniţi de mascaţii Serviciului Acţiuni Speciale, au pornit în căutarea agresorului. Acesta a fost găsit acasă, unde a fost imobilizat şi încătuşat, apoi dus la sediul Poliţiei Mioveni pentru audieri. Ulterior, împricinatul a fost adus la Piteşti pentru continuarea cercetărilor, iar procurorii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de omor calificat. După-amiază, suspectul a fost reţinut 24 de ore şi încarcerat, urmând ca mâine să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Se întorcea de la cimitir
Din primele date rezultă că victima se numea Georgeta Dorobanţu, avea 69 de ani şi era din Mioveni. În momentul când a fost atacată, femeia, ai cărei copii sunt plecaţi în Spania, se întorcea de la cimitir, unde fusese să pună un buchet de flori la mormântul soţului decedat în urmă cu trei ani. Îngândurată, sexagenara a traversat strada fără ca măcar o clipă să se gândească la faptul că ar putea fi victima unei agresiuni. Ea a fost atacată fără niciun motiv de Alin Miciunescu, în vârstă de 37 de ani, de asemenea din Mioveni. Din cercetări a rezultat că cei doi nu se cunoşteau şi nici măcar nu erau vecini.

Recidivist
Criminalul este cunoscut ca suferind de afecţiuni psihice şi este recidivist. În noiembrie 2013, a fost internat timp de două săptămâni la Spitalul Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea, unde a fost supus unui tratament specific problemelor sale de sănătate. În urmă cu trei ani, pe 13 august 2014, a atacat pe stradă o fată, în mod similar. Bărbatul s-a năpustit asupra Ioanei Năstase, de 19 ani la acea vreme, tot cu un cuţit şi rănit-o în zona feselor şi la picioare şi a fugit. Câteva ore mai târziu, în aceaşi zi, a fost prins şi acuzat de tentativă de omor. Datorită afecţiunilor cu care era diagnosticat a scăpat de puşcărie, instanţa dispunând internarea sub tratrament la Spitalul Vedea pentru o perioadă de doi ani. A stat acolo aproape un an, fiind externat la dispoziţia medicului care îl trata.

Fost cadru didactic
Din punct de vedere juridic bărbatul se afla în grija mamei sale, iar în urmă cu două luni ar fi avut o nouă criză şi a fost internat tot la Vedea, dar la scurt timp de la administrarea tratamentului a fost externat. Cei care-l cunosc spun că Alin Minciunescu fusese profesor de istorie la o şcoală gimnazială pentru clasele I-VIII din Negraşi. La acea vreme era cunoscut ca un liniştit şi la locul lui. Totul s-a schimbat însă după ce bărbatul a susţinut examenul de definitivat. La acea dată ceva s-a întâmplat cu el, iar profesorul a luat-o razna, cum se zice. Pentru infracţiunea de omor calificat lege prevede o pedeapsă între 15 şi 25 de ani închisoare sau detenţiunea pe viaţă. Însă, dacă expertiza medico-legală, care cu siguranţă va fi dispusă în cauză, va stabili că nu are discernământ, fostul profesor va fi internat tot într-o clinică de psihiatrie, de data asta sub pază, pe o perioadă ce va fi stabilită de judecători.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ (2)

Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ

Pentru a marca Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe care se sărbătoreşte pe ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar