Acasă / SOCIAL / Finanțare pentru dotarea a două școli din comuna Micești–satele Micești și Păuleasca

Finanțare pentru dotarea a două școli din comuna Micești–satele Micești și Păuleasca

Miercuri, 23 aprilie a.c., directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, și primarul Comunei Micești, Dumitru Voicu, au semnat contractele de finanţare pentru două noi proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii educaţionale din judeţul Argeş.
Comuna Miceşti, în calitate de beneficiar, a obţinut fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă” pentru proiectele „Extindere şi dotare Şcoala Gimnazială nr. 1, sat Miceşti, comuna Miceşti, judeţul Argeş” şi „Extindere şi dotare Şcoala Primară nr. 1, sat Păuleasca, comuna Miceşti, judeţul Argeş”.
Noile contracte de finanţare, ce au termen de implementare 11 luni, vizează îmbunătăţirea şi sprijinirea infrastructurii educaţionale, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, în vederea dezvoltării durabile a comunei Miceşti. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreşte asigurarea unui proces de învăţământ de calitate, la standarde europene şi creşterea gradului de participare a elevilor la educaţie, în urma extinderii şi dotării celor două unităţi şcolare din satele Miceşti şi Păuleasca.
o Proiectul ce vizează Şcoala Gimnazială nr. 1 din satul Miceşti are o valoare totală de aproximativ 1.650.000 de lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei.
o Cel de-al doilea proiect, ce vizează Şcoala Primară din satul Păuleasca, are o valoare totală de peste un milion de lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 750 de mii de lei.

Până în prezent, în cadrul programului Regio, la nivelul judeţului Argeş au mai fost semnate contractele de finanţare pentru 20 de proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii de învăţământ, valoarea totală a acestora fiind de aproape 90 de milioane de lei, din care asistenţa nerambursabilă este de peste 65 de milioane de lei.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Madalin Voicu Jr si Paula Seling

Paula Seling, invitată la Conferințele Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 23 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, o nouă ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar