Acasă / EVENIMENT / Pompierii argeşeni, alături de semeni

Pompierii argeşeni, alături de semeni

Deşi nici judeţul nostru nu a fost ferit de inundaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş şi-a organizat forţele astfel încât, în baza ordinelor şi a planurilor de intervenţie, în dimineaţa zilei de 21.04.2014, a dislocat un detaşament de intervenţie format din 2 ofiţeri şi 29 de subofiţeri, în scopul suplimentării forţelor care acţionează în judeţul Teleorman, pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi normalizarea activităţilor sociale în zona afectată.
Dotaţi cu tehnică şi materiale necesare acţiunii de intervenţie la inundaţii (două camioane, o barcă pneumatică, o motopompă şi mijloace de primă intervenţie), aceştia s-au deplasat în comuna Vîrtoape (Teleorman), unde au acţionat pentru refacerea digului de protecţie pe pârâul Câinelui şi pentru distribuirea de apă şi hrană populaţiei afectate.
Detaşamentul format din cadrele ISU Argeş şi-a încheiat cu succes misiunea din judeţul Teleorman, în seara zilei de 22.04.2014.
Şi pentru că salvarea oamenilor din situaţii critice, uneori la limită, este profesia, crezul şi menirea lor, pompierii argeşeni au dovedit încă o dată acest lucru, când, deplasându-se către misiunea din judeţul Teleorman, în comuna Recea din judeţul Argeş, au fost martorii unui accident rutier în care un autoturism a accidentat o fată de 12 ani. Fără să ezite nicio secundă, pompierii şi-au întrerupt deplasarea şi plt. maj. Leşeanu Florea, plt. Gheţea Florian, plt. Trică Marian (care au absolvit cursurile de prim ajutor calificat) au intervenit (folosind trusa medicală pe care o aveau în dotare şi mijloace improvizate) pentru a acorda primul ajutor fetiţei accidentate, care prezenta fractură deschisă la membrul superior drept, până la sosirea unui echipaj al Ambulanţei.

M.N

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Conduceau-cu-viteză-excesivă

Vitezomanii, potoliţi de poliţişti. “Zburau” pe şosele cu peste 131 km/h

Depistați de polițiști conduicând cu viteză excesivă În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Formațiunii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar