Acasă / EVENIMENT / Foşti poliţişti, condamnaţi definitiv pentru mită

Foşti poliţişti, condamnaţi definitiv pentru mită

Doi foști polițiști de la Secția 2 Pitești au fost condamnați, definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. De asemenea, ei au fost obligați să presteze o sută de zile muncă în folosul comunității la Agenția pentru Protecția Mediului sau în cadrul Casei de Pensii Argeş.

luare-de-mită
Vă reamintim că, în decembrie 2021, cei doi subofiţeri au oprit un șofer pe platoul din Găvana și i-au spus că a depășit limita de viteză cu mai mult de 50 km/h și i-au cerut 300 lei pentru a nu-i suspenda permisul. Bărbatul le-a dat banii, dar la scurt timp a aflat că autospecialele pe care le conduceau cei doi polițiști nu erau dotate cu aparate radar.
Astfel, a făcut denunț la Direcția Generală Anticorupție, iar ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş au organizat un flagrant. Din verificări a reieşit că, aceeaşi polițiști, au oprit în trafic două șoferițe, care erau ofițeri sub acoperire, cu același pretext și le-a cerut 1.800 lei pentru a nu le suspenda permisele de conducere. Împricinaţii au fost reţinuţi 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţe, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu. Imediat după dispunerea măsurilor preventive, primul dintre ei a ieșit la pensie, iar celălalt a demisionat.
La două săptămâni după realizarea flagrantui, dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Argeş şi cei doi (foşti) agenţi au fost condamnați în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare. Nefiind definitivă, decizia a fost atacată la Curtea de Apel Pitești, care a menţinut hotărârea instanţei de fond, şi pe durata termenului de supraveghere cei doi au obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furau-lemne-din-pădure

Combatere a delictelor silvice desfășurate în ultima săptămână

În perioada 26 februarie – 03 martie a.c., echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar