Acasă / EVENIMENT / Furau marfă şi carburant din tiruri în Germania şi Franţa

Furau marfă şi carburant din tiruri în Germania şi Franţa

Furau marfă şi carburant din tiruri
Procurorii DIICOT Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat un număr de 46 de percheziții domiciliare în judeţele Dâmbovița și Argeș într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracţiuni de furt calificat. Concomitent cu activitățile desfășurate în România, alte 11 percheziţii au fost efectuate la locuințele unor membri ai grupului infracțional aflaţi pe teritoriul Germaniei.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2021, pe teritoriul României s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat în infracțiuni contra patrimoniului, care au comis peste 100 de infracțiuni de furt calificat din tiruri oprite prin diverse parcări din Germania, Franța și Austria, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro.
„Furturile au fost comise în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor ‎Münster și Osnabrück. Autorii, care erau și administratori de societăți comerciale, sub aparența executării unor activități de transport se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopții sustrăgeau bunuri din alte camioane aflate în parcări (cantități mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cantități mari de combustibil etc). Ulterior, bunurile furate erau transportate pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării la prețuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obținerii unor venituri ilicite. Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că liderii erau cei care organizau deplasările în străinătate asigurând logistica privind transportul și totodată participau activ la comiterea infracțiunilor de furt împreună cu ceilalți membri. La sediul DIICOT Dâmbovița au fost conduse în vederea audierii 31 de suspecţi”, au informat procurorii DIICOT dâmboviţeni.
Potrivit anchetatorilor, cercetările s-au efectuat în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT) încheiate, la nivelul Eurojust, între DIICOT și autoritățile judiciare din Germania și Franța. La acțiunea din România, au participat cinci jandarmi francezi, cinci polițiști germani și un ofițer din cadrul Oficiului European de Poliție EUROPOL.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița și BCCO Ploiești, al poliţiştilor din orașului Fineni, al luptătorilor de la Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul inspectoratelor judeţene Dâmbovița şi Argeș, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Şi-a însuşit bani din gestiune

Şi-a însuşit bani din gestiune

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar