Acasă / EVENIMENT / Grav accident de muncă pe strada Fraţii Goleşti

Grav accident de muncă pe strada Fraţii Goleşti

La 23 de ani, un tînăr riscă să rămînă paralizat pentru toată viaţa. Vasile Georgel Bărbulescu a fost victima unui grav accident de muncă. Lucra la anveloparea unui bloc din strada Fraţii Goleşti şi a căzut în gol de la etajul al II-lea al imobilului. A fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean, unde, în urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că suferise o fractură de coloană lombară şi tasare de coloană.
Muncitorul lucra legat de o coardă
Tînărul angajat la SC Malics MP Construct Piteşti avea de executat o lucrare de anvelopare la blocul S9 C din strada Fraţii Goleşti. Fiind vorba de un singur apartament, situat la etajul al II-lea al imobilului, nu fusese montată o schelă, aşa cum se procedează. Reprezentanţii firmei au considerat că lucrarea va putea fi efectuată de un muncitor legat la înălţime. Vasile Georgel Bărbulescu a legat pe bloc nişte corzi şi, purtînd un echipament de alpinist edilitar, s-a apucat de lucru. În timp ce tencuia zidul, s-a desprins din corzile care îl susţineau şi s-a prăbuşit în gol. A căzut de la o înălţime de peste patru metri, aterizînd pe betonul din faţa blocului. Impactul a fost unul extrem de violent. Martorii, îngroziţi, au sunat la 112, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-au preluat pe rănit, acesta fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş. În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că pacientul suferise o fractură de coloană lombară şi tasare de coloană. A fost internat în secţia Neurochirurgie.
Inspectorii ITM au demarat o anchetă
Investigaţiile la faţa locului au fost făcute de poliţişti. Fiind vorba de un accident de muncă, urma ca reprezentanţii firmei să sesizeze Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, adresa fiind transmisă abia ieri în jurul prînzului. „Imediat, o comisie ITM a fost trimisă la locul accidentului pentru ancheta necesară. Inspectorii vor trebui să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul. Urmează să se afle dacă angajatul a respectat normele de protecţie a muncii şi dacă avea echipament de protecţie pus la dispoziţie de angajator. De asemenea, inspectorii ITM vor să ştie dacă salariatul era angajat cu acte în regulă,“ declara Mihai Oprescu, director ITM Argeş. În cazul în care se va stabili că reprezentanţii firmei au încălcat normele în vigoare, vinovaţii riscă pedepse cu închisoare de la un an la doi ani.
Sursa text:curier.ro Foto :Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

aparatele de marcat fiscale

Agenți economici sancționati că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Activități de combatere a comerțului ilicit În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar