Acasă / EVENIMENT / Gravidele internate la Călineşti cer să nu se închidă spitalul

Gravidele internate la Călineşti cer să nu se închidă spitalul

Tragediile petrecute în ultimele 8 luni în Punctul de Lucru Călineşti al Spitalului Sf. Spiridon, din Mioveni, cînd doi bebeluşi au murit în condiţii suspecte în timpul naşterii, au atras atenţia autorităţilor, care au demarat o amplă anchetă. Neregulile depistate în urma unor controale au dus la luarea unei prime decizii: sistarea temporară a naşterilor în secţia Obstetrică Ginecologie Călineşti. Acest fapt le nemulţumeşte însă pe gravidele care sînt la un pas să aducă pe lume copii în respectiva unitate spitalicească, culmea, cu Georgeta Drăgoi, aceeaşi doctoriţă care a asistat la naşterea ambilor bebeluşi care au murit.
„Mi-a zis că bebeluşul a ieşit mort“
„M-am dus joi la control şi doctoriţa mi-a zis că nu mai plec acasă, să mă pregătesc pentru naştere, că Dumnezeu e mare şi poate în acea seară nasc. Am mers şi mi-am luat pijamaua şi m-am întors la spital. Aveam toate analizele la zi. Îmi doream copilul, altfel, făceam avort. Dar n-am apucat să-l văd viu. Aproape 6 ore m-am chinuit să nasc. Am fost şi eu în comă, n-am ştiut de mine. Abia cînd mi-am revenit, am auzit că nu e în viaţă. Doctoriţa mi-a zis că bebeluşul meu a ieşit mort. Nu l-am auzit plîngînd deloc. Şi-a cerut scuze şi mi-a zis că a vrut să-i dea viaţă, dar nu s-a putut. Nici eu nu ştiu ce să mai cred. Abia am ieşit din spital. Nu ştiu ce o să fac! Aştept să-mi revin, apoi voi vedea dacă fac vreo plîngere. Nu pot nici să vorbesc mult, n-am putere“, a mai spus mămica îndoliată.
Dan Manu: „A avut o moarte violentă!“
Medicul legist Dan Manu, care a efectuat autopsia bebeluşului, confirmă că moartea a fost una violentă: „Autopsia a fost dispusă de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, Serviciul de Investigaţii Criminale. În acest moment pot spune cu precizie privind autopsia medico-legală efectuată că micuţul a avut parte de o moarte violentă, care s-a petrecut în momentul naşterii. Era viu cînd manoperele medico-obstetricale au fost efectuate. Nu este primul caz de acest gen care se întîmplă la Călineşti. În decursul a 8 luni, doi bebeluşi au sfîrşit similar. Probele de laborator sînt în curs de finalizare, astfel că detaliile privind diagnosticul de deces urmează să fie gata în cîteva zile. Dar, repet, micuţul avea pe corp semne de violenţă. Avem în vedere atît înscrisurile medicale efectuate de unitatea sanitară respectivă, cît şi rezultatul autopsiei. Ca om, nu ca şi medic legist, am sugerat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş să stopeze partea obstetricală din respectiva unitate sanitară, pentru că este inadmisibil să se întîmple o asemenea consecinţă medicală! Pe lîngă acest deznodămînt nefericit, care, iată, recidivează la opt luni, şi la acelaşi medic, acolo este o problemă legată de organizarea echipei, de administrarea unităţii şi, implicit, a secţiei respective. Nu este posibil ca la o naştere care are complicaţii şi pot surveni anumite incidente şi accidente, din nefericire soldate şi citate în cărţile de specialitate, să n-ai un neonatolog, un ateist, chiar dacă nu e salariat, sau să n-ai contracte de colaborare cu mai mulţi specialişti! Din înscrisurile medicale nu rezultă că a fost vreun neonatolog sau, cu atît mai mult, un ateist la acea naştere“.
Sursa :curier.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Cocoveica Armina-Maria

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

În urma verificărilor efectuate de polițiști, minora a fost găsită.După parcurgerea procedurilor legale, aceasta va ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar