Acasă / EVENIMENT / GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURATĂ

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURATĂ

proxeneti
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane.

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat patru percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Piteşti şi a comunei Bradu, judeţul Argeş. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele membrilor unei grupării infracţionale, specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane minore şi majore.

În urma pecheziţiilor, 21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2013, şase persoane s-au constituit într-o grupare infracţională, cu scopul racolării unor tinere minore şi majore de pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, pentru a le exploata sexual.
Membrii grupării sunt suspectaţi că îşi însuşeau în totalitate sumele de bani încasate de victime, în urma întreţinerii unor raporturi sexuale contra-cost, obţinând astfel din activitatea infracţională aproximativ 150.000 de lei.

Faţă de un suspect s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, iar alţi doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi jandarmi ai I.J.J. Argeş.

Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar