Acasă / EVENIMENT / Hărţile de hazard şi risc la inundaţii, avizate

Hărţile de hazard şi risc la inundaţii, avizate

inundaţii
Hărțile de Hazard și Risc la Inundații (HHRI), reactualizate, pentru spațiul hidrografic Argeș-Vedea, au primit avizul favorabil al membrilor Comitetului de Bazin întrunit în ședință extraordinară.
Comitetul de Bazin Argeș-Vedea reunește principalii factori din domeniul gospodăririi apelor, reprezentanți ai administrației și instituțiilor publice (Administraţia Naţională Apele Române, Instituțiile Prefectului, Consiliile Județene, Primăriile, Agenţiile de Protecţia Mediului, Direcțiile de Sănătate Publică, Oficiile pentru Protecția Consumatorului), operatorilor de rețele de alimentare cu apă și canalizare, ONG-urilor din Argeș, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița şi Olt.
Hărțile de Hazard și Risc la Inundații sunt un instrument esențial care oferă suport în luarea deciziilor privind managementul riscului la inundații. Acestea au fost realizate pentru zonele desemnate ca având un risc potențial semnificativ la inundații. Din evaluarea preliminară, în bazinul hidrografic Argeș-Vedea au rezultat 39 de zone cu risc potențial semnificativ. Hărțile urmează să fie integrate în Planurile de Apărare locale și județene și pot fi accesate de orice persoană interesată. În cadrul ședinței Comitetului de Bazin, a fost prezentat întregul proces de realizare a acestora, dar și modalitatea de accesare și de consultare, astfel încât autoritățile publice, dar și cetățenii interesați, să le poată vizualiza și utiliza.
Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea le-au comunicat celor prezenți informații detaliate din conținutul acestor documente, realizate în cadrul proiectului RO-FLOODS, coordonat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Administrația Națională Apele Române cu sprijinul World Bank Romania. Proiectul urmărește gestionarea eficientă a inundațiilor prin colaborarea instituțiilor publice, a sectorului privat, a societății civile și a cetățenilor, reactualizarea Hărților de Hazard și de Risc la Inundații și elaborarea Planului de Management al Riscului la Inundații. Acest document constituie una din componentele de gestionare cantitativă a resurselor de apă. El are ca scop fundamentarea măsurilor, acţiunilor, soluţiilor şi lucrărilor pentru diminuarea efectelor negative ale inundațiilor privind sănătatea umană, mediu, patrimoniul cultural și activitatea economică, prin măsuri structurale și nestructurale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar