Acasă / EVENIMENT / A oferit la schimb o dubiţă închiriată

A oferit la schimb o dubiţă închiriată

înşelăciune
În ziua de 27 septembrie, poliţiştii Secţiei 2 Piteşti, supravegheaţi de un procuror, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Oamenii legii au stabilit că, în martie 2018, Gheorghe G., de 59 de ani, din Piteşti, a văzut postat pe o platformă online un anunţ de vânzarea a unui Renault. Piteşteanul l-a sunat pe vânzător şi i-a oferit la schimb o autoutilitară Mercedes Sprinter cerând o diferenţă de 1.000 de euro fiindcă Sprinterul costă mai mult decât Renaultul. Şi aşa cum încă se obişnuieşte la români, tranzacţia a fost făcută pe baza unei chitanţe de mână, fără a fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare. După câteva luni, noul proprietar al a vrut să înmatriculeze autoutilitara, ocazie cu care a aflat că maşina nu-i aparţinea lui Gheorghe G., ci era închiriată de la o femeie, fără drept de comercializare. Păgubaşul, care se alesese cu o gaură de vreo 6.000 de euro în bugetul personal, a sesizat Poliţia, iar în timpul cercetărilor oamenii legii au constatat că Gheorghe G. deja fusese condamnat într-un alt dosar şi era în detenţie. Audiat, acesta nu a recunoscut faptele, iar Renaultul obţinut în urma schimbului nu a putut fi recuperat, deoarece fusese înstrăinat tot fără perfectarea actelor legale de vânzare-cumpărare. În 2021, când era în puşcărie, Gheorghe G. a mai fost trimis în judecată tot într-un dosar de înşelăciune. În 2019, el a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi în 2008 a mai avut o condamnare de 10 ani.
Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată şi dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o nouă condamnare de până la trei ani de închisoare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

lovită pe trecerea de pietoni

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Frații Golești

Vineri după-amiază, o femeie a fost lovită de o mașînă în timp ce traversa stradă, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar