Acasă / SOCIAL / Hotelul Muntenia ,,a luat foc’’, într-un exercițiu al pompierilor piteșteni

Hotelul Muntenia ,,a luat foc’’, într-un exercițiu al pompierilor piteșteni

Vineri 04.07.2014,ora 10.00,Detaşamentul de pompieri Piteşti este anunţat de izbucnirea unui incendiu la etajul 6, corpul B al HOTELULUI MUNTENIA din Mun. Piteşti , ca urmare a efectuării unor lucrări de modernizare a spatiilor de cazare la nivelul etajului 6 , incendiu care a cuprins atât materialele de construcţie folosite la renovare cat si elemente de mobilier specifice spatiilor respective , depozitate temporar la nivelul etajului 6 , ceea ce a generat o degajare mare de fum si gaze toxice care a surprins deasupra etajului incendiat un număr de persoane din rândul muncitorilor, personalului hotelului dar si al clienţilor cazaţi, cu posibilitatea de propagare , prin goluri tehnologice, la etajele învecinate.
Datorita panicii create in urma incendiului, au fost lăsate deschise uşile de la nivelul holului etajului 6 cu acces spre casa scării si zona lifturilor , ceea ce a permis ca o mare parte din fumul si gazele toxice rezultate sa inunde casa scărilor si sa împiedice practic autoevacuarea persoanelor de la etajele superioare, aceasta fiind singura cale de evacuare.
Detaşamentul de pompieri Piteşti sosit la locul intervenţiei găseşte incendiul dezvoltându-se cu violenta pe o suprafaţa de 100 m.p. cu pericol de propagare la întregul etaj. Exista informaţii ca la etajul 6 s-ar mai putea găsi persoane care nu au putut fi observate si evacuate datorita fumului dens de la acest nivel, cel mai probabil din rândul muncitorilor.
La ora producerii incendiului in corpul B al hotelului, deasupra etajului 6, se aflau cazate un număr de 35 de persoane , din cadrul firmei care efectua lucrările, se aflau 15 persoane, iar din personalul hotelului se aflau 5 persoane.
In urma busculadei produse , pe fondul panicii , pe timpul acţiunii de autosalvare, 3 muncitori au fost rantii . Aceştia se afla in imposibilitatea de a se deplasa normal, dar au reuşit totuşi sa ajungă in zone mai sigure de unde au apelat colegii , cărora le-au precizat ca se deplasează foarte greu , se afla undeva la etajul 6 , respira foarte greu si e foarte cald. La nivelul etajelor superioare , in zone afectate mai puţin de fum, s-au refugiat un număr de 32 de persoane, pe terasa hotelului s-au refugiat 5 persoane dintre care o persoana prezinta atac de panica, 5 persoane au ramas blocate in lift la etajul 4 dupa intreruperea alimentarii cu energie electrica a cladirii de catre personalul hotelului.

OBIECTIVELE EXERCITIULUI
– verificarea conceptiei de actiune stabilita
– pregatirea psihologica a efectivelor si populatiei pentru cunoasterea modului de comportare pe timpul actiunilor de interventie si salvarea, evacuarea, in situatia creata;
– verificarea modului de organizare a cooperarii intre fortele participante
– organizarea,desfasurarea si coordonarea actiunilor de salvare

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar