Acasă / EVENIMENT / În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni

În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni

În perioada 10.04.2024, ora 08:00 – 11.04.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 52 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII

Incendiu Stâlpeni (1)

          (ora 12:48) Pompierii de la Secția Costești au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Buzoești. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o anexă, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, flăcările prezentând pericol de extindere la o casă și anexele învecinate. Prin intervenția operativă a pompierilor, s-a reușit oprirea flăcărilor din dezvoltare și s-a evitat propagarea acestora la construcțiile învecinate. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 76 de ani, care prezenta atac de panică. În urma evaluării, nu s-a impus transportul la spital.

Incendiu Stâlpeni (4)

          (ora 22:35) Colegii noștri au fost solicitați să intervină în comuna Stâlpeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire administrativă, cu spații de cazare. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, în cel mai scurt timp posibil, la locul solicitării au ajuns șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în urma evenimentului arzând și elemente de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și s-au degradat pereții acesteia și două sisteme solare. Pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat în jur de cinci ore.  În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Priboieni (2)

          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de teren de aproximativ 4.000 mp, precum și în jur de cinci tone deșeuri menajere. Acestea s-au produs după cum urmează:

  • comuna Rătești, A1, km. 88, au ars în jur de 2.000 mp de vegetație uscată și aproximativ cinci tone deșeuri menajere;
  • comuna Budeasa, a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 2.000 mp.

 

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Minor pe bicicletă, accidentat de un autoturism

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

          (ora 14:16) În urma unui apel de tip E-call, pompierii de la Detașamentul Mioveni au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat la un eveniment rutier produs în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în care au fost implicate două autoturisme. Paramedicii SMURD au evaluat o persoană de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, care acuza durere la membrul superior stâng. În urma evaluării, persoana a refuzat transportul la spital.

          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 31 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar