Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni

În perioada 16.02.2024, ora 08:00 – 19.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 132 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII

Clădire cuprinsă de flăcări pe strada Dumbravei din Pitești (3)

          16.02.2024

          (ora 14:06) Șase echipaje de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, un echipaj CNRN și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, au intervenit în municipiul Pitești, strada Dumbravei, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin de biciclete. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp și prezenta pericol de propagare la întreaga clădire, în suprafață totală de circa 250 mp. În urma evenimentului, au ars elemente din lemn din structura compartimentării interioare și materiale combustibile din componența unor piese de schimb și alte bunuri existente în interior. La locul solicitării a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care a preluat și transportat la spital o victimă de sex masculin.

Incendiu casa Rătești

    17.02.2024

          (ora 23:11) Pichetul de Pompieri Vedea a acționat în comuna Lunca Corbului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La sosirea pompierilor, ardea generalizat o locuință, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Salvatorii au intervenit prompt și au reușit să evite propagarea incendiului la o a doua casă, aflată în aceeași gospodărie, dar și la o locuință din apropiere. Echipajul medical nu a identificat victime.

          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată, deșeuri menajere și material lemnos. Acestea s-au produs, după cum urmează:

- municipiul Curtea de Argeș, au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată, incendiul prezentând pericol de propagare la o casă;

- două incendii izbucnite în comuna Merișani, în urma cărora au ars aproximativ 5.000 mp vegetație uscată, precum și circa trei tone de deșeuri menajere și material lemnos.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

Accident grav în Țițești, judeţul Argeș

          În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate nouă vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate cinci victime, iar în urma evaluării, patru au fost transportate la spital.

 Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 95 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Cocoveica Armina-Maria

Minora dispărută de la domiciliu a fost găsită

În urma verificărilor efectuate de polițiști, minora a fost găsită.După parcurgerea procedurilor legale, aceasta va ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar