Acasă / EVENIMENT / Încă două sesizări legate de furtul din cutiile de valori ale unei bănci din Piteşti

Încă două sesizări legate de furtul din cutiile de valori ale unei bănci din Piteşti

După ce în urmă cu câteva zile, un bărbat din Piteşti a sesizat Poliţia pentru că i-ar fi dispărut bunuri în valoare de 500.000 de euro din cutia de valori, ieri, au fost făcute alte două sesizări legate de aceaşi problemă, la aceeaşi sucursală.
Luni după-amiază, două familii din Piteşti au reclamat la Poliţie faptul că din cutia de valori de la sucursala BCR Piteşti le lipsesc 131.000 de euro, iar unei alte familii, 400.000 de euro. În mai puţin de 5 zile, Inspectoratul de Poliţie Argeş a primit patru sesizări, fiind demarate anchete pentru a se stabili cine se face vinovat, precum şi de a înapoia bunurile către familii.
Reprezentanţii sucursalei în cauză se apără şi spun că folosesc un sistem de supraveghere bine pus la punct, dar şi că există o colaborare între bancă şi Poliţie.
Conform acestor reprezentanţi, informaţiile cu privire la bunurile din cutia de valori sunt cunoscute doar de clienţi, dat fiind faptul că sucursala nu solicită aceste informaţii.
“Configuratia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat şi neînregistrat în camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate în posesia clienţilor, după acţionarea, în prealabil, a unei alte chei unice aflate în posesia băncii. Conform aceleiaşi proceduri, clienţii nu sunt însoţiţi de personalul băncii în momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel încât funcţionării bancii nu pot observa în niciun fel contţnutul casetelor de valori ale clienţilor“, precizează reprezentanţii BCR, citaţi de RTV.net
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu

Incendiu la un service auto din zona CNCD

Foto :Mihai N. Incendiu la o construcție (posibil service) din zona CNCD, municipiul Pitești.Intervin pompierii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar