Acasă / EVENIMENT / Inmormântaţi cu onoruri militare

Inmormântaţi cu onoruri militare

Ieri, o mulţime impresionantă de colegi, camarazi, rude, prieteni şi cunoştinţe înconjura biserica Garnizoanei Piteşti. Acolo erau depuse trupurile neînsufleţite ale plutonierului adjutant şef Ion Stana, de la Jandarmeria Argeş, şi a fiicei sale de nici 15 ani Ana Maria Cristina. Nedezlipite de sicrie, soţia subofiţerului, Laura Florentina, şi mama sa îşi plângeau distruse de durere cele mai dragi fiinţe trecute mult prea devreme la cele veşnice. Femeii parcă nu-i venea să creadă că într-o zi însorită, dar friguroasă de decembrie îşi va conduce pe ultimul drum soţul şi unicul copil.
După ce un sobor de preoţi a oficiat slujba de înmormântare, cele două sicrie au fost purtate pe umeri de colegii jandarmului până la carul mortuar înconjurat de zeci de coroane. În drum spre locul de veci, cortegiul funerar a făcut un scurt popas la sediul Inspectoratului de Jandarmi Argeş, unde cadre ale unităţii şi-au luat un ultim rămas bun de la fostul lor camarad. În jurul prânzului, coloana a ajuns la cimitirul din satul Smeura, Moşoaia. Impresionaţi de drama care a lovit familia subofiţerului, zeci de localnici veniseră să aprindă o lumânare şi să depună o floare. După săvârşirea slujbei de înhumare, o gardă a jandarmeriei argeşene a prezentat onorul, iar jandarmul şi fiica au fost înmormântaţi cu onoruri militare, în amintirea lor fiind trase mai multe salve de arme.
Vă reamintim că, duminică seară, Ion Stana fusese la cumpărături împreună cu soţia şi fiica sa. În timp ce se îndreptau spre casă, un autoturism al cărui şofer circula cu viteză excesivă a pătruns pe contrasens şi a izbit în plin maşina jandarmului. În urma teribilului impact acesta a murit pe loc, iar fiica sa a decedat după câteva ore la spital.
Conducerea Jandarmeriei Argeş aduce mulţumiri Garnizoanei Piteşti, preoţilor, Poliţiei Judeţene şi Locale, ISU Argeş, Publitrans SA şi ICN Mioveni pentru tot sprijinul acordat.

Val Nicolau Foto :Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

aparatele de marcat fiscale

Agenți economici sancționati că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Activități de combatere a comerțului ilicit În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar