Acasă / SPORT / Sportivii de top din Argeş, premiaţi pentru performanţele din 2013

Sportivii de top din Argeş, premiaţi pentru performanţele din 2013

Continuând tradiţia, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a premiat aseară cei mai merituoşi sportivi în anul 2013. Într-un cadru festiv, performerii judeţului la capitolul sport au fost scoşi în evidenţă în cadrul unui eveniment care s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor locale, dar şi a celor care au sprijinit şi slujit sportul argeşean. Criteriile după care s-a făcut premierea au fost rezultatele sportivilor la competiţiile internaţionale, care nu au fost deloc puţine. Evenimentul a început cu intonarea Imnului naţional.
Sportivul anului – Robert Glinţă
Conform aşteptărilor, cel mai bun sportiv al judeţului a fost declarat înotătorul Robert Glinţă, legitimat la CSM Piteşti. Sportivul de excepţie al Argeşului a câştigat de-a lungul acestui an zeci de medalii strălucitoare. Printre numeroasele performanţe obţinute de Glinţă menţionăm medalia de argint obţinută la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Olanda în proba de 100 m spate, pentru ca la Concursul Ţărilor Central Europene să obţină nu mai puţin de trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. De asemenea, Robert Glinţă a mai participat anul acesta la Campionatul Mondial de juniori I, deşi are doar 16 ani, fiind cu doi ani mai mic decât cei cu care a concurat.
În topul masculin, un bober şi un judoka
În topul alcătuit de conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş pe locurile doi şi trei s-au situat un bober, Nicolae Istrate (a câştigat anul acesta argintul la Cupa Americii de seniori în proba de bob 2 persoane. De asemenea, acesta a mai participat la Cupa Mondială şi Cupa Europei de seniori), şi un judoka. Este vorba despre Cătălin Brătulescu, legitimat la LPS CSU Piteşti, sportiv care anul acesta a obţinut medalia de bronz la Campionatul Balcanic de seniori, la categoria 66 kg. Printre evidenţiaţii DJST-ului s-au mai numărat luptătorul Vlad Mariea, tenismenii Alin Spelbuţa şi Alexandru Manole, atletul Rinel Cojan, judoka George Alexandru, Daniel Duminică, Adrian Stoica, Alin Albu. De asemenea, aeromodeliştii pregătiţi de Marian Popescu au urcat şi ei pe scenă pentru a primi aprecierile cuvenite.
Cea mai bună sportivă, o atletă
La feminin, atletei Andreea Panţuroiu, legitimată la CSM Câmpulung şi pregătită de Mihaela Nicoară, i-a revenit titlul de sportiva anului. În palmaresul acesteia se află medalia de argint câştigată la Campionatul European de juniori în proba de triplusalt, în timp ce la Campionatele Balcanice a terminat pe prima poziţie, atât la triplusalt, cât şi la 4×100 m. Atleta originară din Câmpulung a mai obţinut în acest an medalia de bronz cu echipa României la Cupa Europei de seniori.
În clasamentul întocmit de DJST, pe poziţiile doi şi trei s-au clasat judoka Alina Zaharia de la CSM Piteşti şi colega sa de club Alina Şerban, care s-au clasat pe locul 6 la Campionatul Mondial de Ju No Kata. De asemenea, cele două eleve ale profesorilor Cornel Pălărie şi Valentin Ioniţă au devenit campioane europene Ju No Kata seniori în proba de perechi.
Nu au fost trecute cu vederea nici performanţele sportivelor Ioana Mincă (tenis), Camelia Poştoacă (tenis de masă), Denisa Dragomir (atletism), judoka Theodora Bălăşoiu, Mădălina Stoica, Diana Ciobotaru şi Elena Stere, aflate şi ele în topul celor mai bune sportive din Argeş în urma rezultatelor obţinute în acest an.
Monica Cristea Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar