Acasă / SOCIAL / Ionuț Neacșu a câştigat premiul pentru promovarea conceptului „Housing first”

Ionuț Neacșu a câştigat premiul pentru promovarea conceptului „Housing first”

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a celebrat Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin organizarea primei ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială în data de 18 martie 2014, la Teatrul Nottara din Bucureşti.

În urma desfăşurării evenimentului fost recompensată performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social. Totodată, evenimentul a marcat 20 de ani de la prima promoţie de asistenţi sociali şi 10 ani de la reglementarea profesiei.
Gazda evenimentului a fost doamna Andreea Marin care a creat o atmosfera de sărbătoare, plina de emoţie si sensibilitate. La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, asistenţi sociali şi susţinători ai asistenţei sociale.

Judeţul Argeş a fost reprezentat de trei nominalizaţi: Nelida Ghiţulescu (şef serviciu Adopţii şi post adopţii în cadrul DGASPC Argeş) şi Preotul Floroaica Decebal, şeful de Centrului de tip familial Găvana precum şi de Ionuţ Neacşu, preşedintele Asociaţiei Sprijin pentru Viaţă, singurul asistent social dintre toţi participanţii la Gală, nominalizat la două secţiuni. Acesta din urmă a fost şi cel care a adus în judeţul nostru, premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first”.

Din activităţile domnului Ionuţ Neacşu din acest domeniu de activitate, amintim înfiinţarea primului Centru de zi pentru Copiii romi din judeţul Argeş, coordonarea a două proiecte cu finanţare externă adresate persoanelor inactive pe piaţa muncii, primul centru tip Adăpost pentru oamenii străzii în regim public-privat, în parteneriat cu municipalitatea şi un program de colaborare cu parteneri străini pe componenta importanţei voluntariatului în rândul tinerilor.
Dintre peroanele care au promovat asistenţa socială la nivel naţional, premiate la Gală, amintim pe Paula Herlo (Pro Tv) la Categoria – jurnalism şi Sorin Frunzăverde – Politicieni.
Felicitări tuturor castigatorilor !

Neacsu Gabriela

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar