Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente în Arges

În ziua de 20.03. a.c., F.R.C., de 26 ani, din com. Băbana, în timp ce conducea un autovehicul nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi, accidentând ușor pe L.M., de 87 ani din mun. Pitești, care se afla pe partea carosabilă.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 CP.
Accidentul rutier a fost protocolat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

Totodată pe Str. Negru Voda din mun. Piteşti F.D., de 41 ani, din mun. Pitești, în timp ce conducea un autoturism din direcția Centru Pitești către Bascov, la schimbarea direcției de mers către stânga, a intrat în coliziune cu un alt condus regulamentar din sens opus de J.A.C. de 27 ani din mun. Pietroșani, jud. Hunedoara.Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a lui J.A.C..
Conducătorul auto F.D. se afla sub influența băuturilor alcoolice, recoltindu-i-se o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 CP.
Cercetarile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

De asemenea pe str. Calea Craiovei din mun. Piteşti, M.A. de 36 ani, din mun. Pitești, în timp ce conducea un autoturism din direcția str. Gheorghe Doja către str. Frații Golești, a accidentat uşor o minoră de 15 ani, din com. Bradu, care s-a angajat în traversarea străzii regulamentar pe marcajul pietonal marcat și semnalizat corespunzător.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 CP.
Cercetarile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

Agresiune la Curtea de Argeș

În ziua de 20.03.2014, Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat despre faptul că, în incinta unui șantier din Municipiul Curtea de Arges, a avut loc un conflict spontan în urma căruia un bărbat, a suferit mai multe leziuni în zona capului.
La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Birpului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş care, în urma cercetarilor efectuate, au stabilit că I.C.O., de 29 ani din mun. Curtea de Argeş, fost angajat al societăţii, a pătruns fără drept pe şantier şi l-a lovit cu o ţeavă metalică în zona capului pe administratorul societății B.D.A.C. din aceeași localitate.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, faptă prevăyută şi pedepsită de art. 32, raportat la art. 188 din C.pen.
Agresorul a fost reţinut şi prezentat Tribunalului Argeş unde a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

A avariat rețeaua de energie electrică

În ziua de 20.03.a.c., Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat despre faptul că pe str. Florea din com.Bascov un buldoescavator a avariat reţeaua electrică.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, împreună cu echipa de intervenţie a societății de distribuție a energiei electrice care au constatat că reţeaua electrică este avariată.
În urma activităţilor întreprinse s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 20.03.2014, N.D., de 28 ani, în timp ce manevra un buldoescavator a atins accidental cu cupa cablurile de la reţeaua electrică, fapt ce a dus la întreruperea distribuirii energiei la 150 consumatori de pe strada Florea. Echipa de intervenţie a societății de distribuție a remediat avaria în scurt timp.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 253 C.P.

Activități rutiere

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență ocazie cu care au aplicat 134 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16105 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulație 6 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat pe S.A. în vârstă de 49 ani din com. Leordeni, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Călinești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei .
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336, alin. 1 din C.P.

Acțiuni pentru combaterea furturilor de telefoane mobile

Polițiștii de din cadrul Birourilor de Investigații Criminale şi Ordine Publică din cadrul Secţiei 1 Politie au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de telefoane mobile, ocazie cu care au constatat că, la o societate de pe raza de competență, se comercializau 9 telefoane mobile diferite mărci fără documente de provenienţă.
A fost luată măsura sancţionării contravenţionale a societăţii conform art. 1, lit.e, din Legea 12/1990R cu suma de 2000 lei, iar telefoanele în valoare de 21.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea a fost depistat P.T.C., de 42 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce comercializa 4 telefoane mobile, fără documente de provenienţă.
Acesta a fost sancţionat contravenţional conform. art. 1, lit. e, din Legea 12/1990R cu suma de 500 lei, iar telefoanele, în valoare de 8000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
Totodată s-au luat măsuri de verificare a telefoanelor în cauză pentru a se stabili dacă acestea provin din săvârșirea de infracțiuni.

Minoră plecată voluntar, găsită de polițiști

Poliţiştii Formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Danului şi poliţiştii Postului de Poliţie Valea Danului, au identificat o minoră de 16 ani, care la 18.03.2014, a plecat voluntar dintr-un centru de plasament din Piteşti.
Minora a fost reinstituţionalizată în centru.

Comercializa produse de patiserie fără documente de proveniență

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti împreună cu cei ai Postului de Poliţie Călineşti au efectuat un control la un magazin alimentar de pe raza de competență constatându-se că în incinta societății erau comercializate un număr de 30 pâini franzelă alba, fără documente de provenienţă.
Administratorul magazinului a fost sancționat contravențional, conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei. Totodată a fost confiscată suma de 21 lei, reprezentând contravaloarea produselor comercializate.

Transporta cartofi fără documente de proveniență

Polițiștii din cdrul Poliţiei oraş Mioveni-Formațiunea Rutieră au depistat în trafic pe M.A. de 34 ani din mun. Slatina jud. Olt care transporta cu o autoutilitară cartofi de sămânţă fără documente de provenienţă și transport.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 500 lei conform art. 1 lit. e din Legea 12/1990R, fiind confiscată cantitatea de 600 kg cartofi.

Activităţi silvice

Polițiștii din cadrul IPJ Argeș au acționat în data de 20.03.2014 pe raza judetului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 54 de ani care transportau material lemnos fără a deține documente legale de proveniență. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 8.000 lei. De asemenea a fost confiscată și predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 4,4 m.c. material lemnos.

Lucrătorii Secției de Poliție Rurală Tigveni, au identificat pe C.I., de 63 ani, din mun. Rm.Vâlcea, jud.Vâlcea,administrator la o societate comercială din com.Bujoreni, jud.Vâlcea, care nu a completat corespunzator avizul de însoţire a materialului lemons.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei confom Art.21, lit.d din Legea 171/2010.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Avertizare-meteorologică (1)

ISU Argeș: Informare meteorologică

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20 Fenomene ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar