Acasă / EVENIMENT / ISU a deschis punctul de lucru de pe Transfăgărăşan

ISU a deschis punctul de lucru de pe Transfăgărăşan

Începând de joi, ISU Argeş a operaţionalizat punctul de lucru temporar pe Transfăgărăşan – deschis mai devreme decât era programat – la Baza Salvamont Cota 2000. Punctul este încadrat cu un echipaj de paramedici SMURD care este pregătit să intervină la nevoie pentru asigurarea primului ajutor califict cu o ambulanţă, iar operaţionalizarea s-a făcut în parteneriat cu Salvamont Argeş şi Consiliul Judeţean. Totodată, paramedicii asigură intervenţii în situaţii de urgenţă şi pentru Sibiu în colaborare cu ISU din respectivul judeţ.
„Până la închiderea Transfăgărășanului, patrula permanentă a Salvamont este întărită – ca de obicei – de ambulanța SMURD. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de evacuare a victimelor din munte. Întotdeauna la înălțime!” a anunţat şi Salvamont Argeș.
Echipa mixtă de salvatori are deja o vechime mai mulți ani și s-a dovedit a fi o idee extrem de bună, atât pentru victimele accidentelor produse pe munte sau pe DN 7C, care vor beneficia de ajutor calificat și vor ajunge mai repede la spital, cât și pentru salvamontiști. De menționat că toți membrii echipelor Salvamont au fost instruiți și sunt paramedici calificați și acreditați.Sursa foto -Salvamont Argeș

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Autoturism răsturnat pe A1, km 96, sensul spre București

Autoturism răsturnat pe A1, km 96, sensul spre București

În cursul nopții, pompierii de la Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit la un accident ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar