Acasă / EVENIMENT / ISU Argeș: Informare meteorologică

ISU Argeș: Informare meteorologică

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20 Fenomene vizate și zone afectate: conform textului În intervalul menționat, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Avertizare-meteorologică (2)

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 10 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei. Descrierea atenționării meteorologice emisă de ANM https://www.meteoromania.ro/avertizari/
Respectați recomandările noastre!
❗Sistează activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗Închide toate ferestrele locuinţei.
❗Evită adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗Urmărește la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Comemorarea a 20 de ani  Mihăilești, Buzău

Comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident din Mihăilești, Buzău

În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar