Acasă / EVENIMENT / ISU Argeș : Minivacanță în siguranță

ISU Argeș : Minivacanță în siguranță

Salvatorii argeșeni rămân mobilizați 24 de ore din 24 și în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României, asigurând cetățenii de un răspuns prompt în cazul producerii situațiilor de urgență.Misiunile pompierilor sunt complexe, pornind de la prevenirea situațiilor de urgență și ajungând la intervenția propriu-zisă în situații limită.
Astfel, pe lângă intervenția operativă, inspectoratul nostru a desfășurat și derulează în continuare controale pe linia apărării împotriva incendiilor, prin inspectorii de prevenire, care vor fi prezenți în perioada următoare în zonele turistice și de agrement ale județului, în târgurile tematice, în centrele comerciale și în lăcașurile de cult, pentru a identifica și remedia deficiențele ce pot pune în pericol siguranța cetățenilor și a bunurilor acestora.

Pompierii-argeșeni

De asemenea, reamintim faptul că purtați responsabilitatea siguranței dumneavoastră, iar pentru a evita posibile situații nedorite vă recomandăm câteva măsuri ce țin cont și de vremea rea, dar și de comportarea în spații închise:
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă;

❗În caz de vânt puternic, evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie și totodată, evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗La sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu;

❗Informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate sau instalații electrice sau sisteme de încălzire care funcționează defectuos, ori cu improvizații, pentru a lua masuri în remedierea problemelor;

❗În cazul unei situații de urgență, anunțați în cel mai scurt timp evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, trebuie să se țină cont de evitarea suprasolicitării instalației electrice a locuinței și de verificarea sistemelor de încălzite, să funcționeze fără crăpături sau defecte, să fie curățate coșurile de fum, să nu se amplaseze materiale combustibile în apropierea acestora și să aibă tăviță metalică în dreptul ușii de evacuare a cenușii.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Pompierii argeșeni vă doresc să vă bucurați de o minivacanță liniștită, lipsită de evenimente nedorite, iar cu această ocazie urăm „La mulți ani!” românilor de pretutindeni!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Două accidente în Argeș - Băbana și Drăganu

Două accidente în Argeș – Băbana și Drăganu

În aceste momente, pompierii argeșeni au fot solicitați să intervină la două evenimente rutiere produse ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar