Acasă / EVENIMENT / În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni

În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni

În perioada 28.11.2023, ora 08:00 – 29.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 39 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

pompierii argeșeni

 INCENDII:         

          (ora 09:16) Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în comuna Schitu Golești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe. În urma evenimentului, a ars funinginea din interiorul acestuia. Echipajul medical nu a identificat victime.

          (ora 03:45) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Arefu. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe, pe o suprafață de aproximativ 120 mp. În urma evenimentului s-a degradat și tavanul casei, pe o suprafață de circa 80 mp. Pentru lichidarea incendiului, pompierii au efectuat realimentarea autospecialelor cu ajutorul unei motopompe, de la o fântână din apropiere. Nu a fost necesară intervenția echipajului medical, în urma evenimentului neînregistrându-se victime.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:           

         (ora 14:43) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș  au acționat la un eveniment rutier produs în comuna Mușătești, în care au fost implicate două vehicule. Paramedicii SMURD au evaluat trei persoane de sex feminin, în vârstă de 60, 17 respectiv 15 ani, care în urma monitorizării au refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.

În urma avertizării meteorologice de viscol, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor negative produse pe teritoriul județului, după cum urmează:

- degajare copac căzut pe carosabil, în municipiul Câmpulung, strada Săvulescu;

- degajare elemente de coronament ale unui arbore înclinat, care prezentau pericol să cadă peste carosabil;

- asigurarea măsurilor specifice, până la sosirea echipei distribuitorului de energie electrică, în cazul unui cablu căzut pe un teren.

De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit în teritoriu în 27 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.       

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Două accidente în Argeș - Băbana și Drăganu

Două accidente în Argeș – Băbana și Drăganu

În aceste momente, pompierii argeșeni au fot solicitați să intervină la două evenimente rutiere produse ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar