Acasă / SOCIAL / ,,Jandarmeria Argeş sprijină proiectul SALVAŢI MUNTELE – “ULTIMA RESURSĂ” A ROMÂNIEI ”

,,Jandarmeria Argeş sprijină proiectul SALVAŢI MUNTELE – “ULTIMA RESURSĂ” A ROMÂNIEI ”

În perioada 26 iulie – 15 septembrie 2014, Organizaţia Naţională Cercetaşii României Filiala Dej cu sprijinul Jandarmeriei Române demarează un proiect amplu în cadrul căruia, doi tineri cercetaşi de 18 ani din municipiul Dej străbat Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali.
Pe parcursul a 52 de zile, aceştia duc de-a lungul Carpaţilor din România mesajul Salvaţi Muntele – ,,Ultima Resursă” a României, Argeşului fiindu-i repartizate zilele 15,16 şi 17 din programul expediţiei, respectiv 9, 10 şi 11 august 2014.
De-a lungul acestei expediţii, cei doi fac o documentare cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, ,,curăţenia” existentă pe traseele de creastă, defrişările din anumite zone, păstoritul şi consecinţele sale.
Concomitent cu proiectul susmenţionat, începând cu luna iulie 2014, la nivelul Jandarmeriei Române se derulează o campanie intitulată: Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime!, activitate care face parte din proiectul cu finanţare prin Programul de cooperare elveţiano-român.
Scopul acestei campanii, pe lângă dorinţa de sensibilizare în legătură cu problematica menţionată, este de a conştientiza importanţa protejării mediului înconjurător, precum şi de a face cunoscut rolul pe care îl are Jandarmeria Română în asigurarea unui mediu sigur pentru turişti, în zonele montane.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar