Acasă / SPORT / La handbal, fetele au învins liderul

La handbal, fetele au învins liderul

Echipa feminină de handbal SCM Universitatea Piteşti a încheiat prima parte a campionatului cu o victorie obţinută în faţa liderului SC Mureşul Târgu Mureş cu scorul de 30-24, după ce la pauză oaspetele conduceau cu 14-11. După o primă repriză dominată clar de echipa mureşeană, se părea că singura echipă neînvinsă a seriei B va încheia un tur triumfal. Pe parcursul primei părţi, Mureşul a condus în permanenţă, avantajul maxim de patru goluri fiind redus de piteştence, dar numai până la un singur gol. După pauză doar gazdele au contat
De la vestiare parcă au revenit alte echipe. După ce jucătoarele oaspete au făcut 15-11, argeşencele au reuşit să egaleze la 19, după aproape zece minute de joc. Soarta partidei era însă deschisă oricărui rezultat. Au urmat minute bune în care Mureşul n-a reuşit să introducă mingea în poarta gazdelor, care au condus apoi şi la opt goluri diferenţă.
Cele mai bune marcatoare din tabăra gazdelor au fost Carola Stângu, 11 goluri şi Alexandra Dodan, cu 8 goluri. La finalul turului, SCM U Piteşti ocupă locul 3 în clasament cu 27 de puncte.
„Puteam fi liderii campionatului”
Directorul tehnic al argeşencelor Paul Mihăilă a fost mulţumit la finalul partidei de rezultat: „A fost un joc deosebit de disputat. Am avut în faţă un adversar redutabil, pe care, din fericire, am reuşit să-l învingem. Dacă scorul din prima parte a jocului nu ne-a avantajat deloc, în repriza secundă am revenit. Pe fondul unei schimbări tactice a dispozitivului de apărare s-a trecut la o apărare om la om la principala marcatoare a lor… apoi am recuperat din aproape în aproape şi la un moment dat am condus cu 8 goluri. Finalul ne-a aparţinut în totalitate, reuşind să câştigăm la şase goluri diferenţă. Vreau să remarc evoluţia portarului Anca Moraru. Luni vom avea o şedinţă de analiză, fetele vor mai continua câteva zile antrenamentele, după care urmează vacanţa până pe 6 ianuarie când vor relua pregătirea. Campionatul se reia pe 26 ianuarie. Fetele au nevoie de vacanţă, este una binemeritată. Am şi un regret, acela că nu am reuşit să câştigăm partida din prima etapă de la Slatina, am pierdut atunci la două goluri diferenţă, dar cu mai multă atenţie puteam învinge. Dacă acel joc era câştigat, acum eram liderii campionatului şi altfel priveam returul”.

M.C

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Echipa mixtă de baschet a Școlii Gimnaziale Mircea cel Bătrân (1)

Echipa mixtă de baschet a Școlii Gimnaziale Mircea cel Bătrân a făcut istorie la Cluj

Cu mândrie și bucurie, anunțăm că echipa mixtă de baschet a Școlii Gimnaziale Mircea cel ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar