Acasă / SPORT / Liga 2 cu două serii ?

Liga 2 cu două serii ?

Liga 2 cu două serii

Campionatul Liga 2, ediţia 2020-2021, se apropie cu paşi repezi de finalul unui sezon greu încercat, desfăşurat într-un mod inedit din cauza pandemiei COVID-19. Din play-off mai sunt de disputat cinci etape, momentan lupta pentru promovare fiind strânsă, iar din play-out mai sunt de jucat două runde.

La fel ca în fiecare început de sezon nou, discuţiile despre bugete, cheltuieli, modul de desfăşurare a campionatului reapar în prim-plan. Bineînţeles, varianta de revenire asupra unei Liga 2 cu două serii este din nou subiectul principal.

Pandurii Târgu Jiu, CSM Slatina şi Aerostar Bacău au retrogradat matematic din Liga 2. Primele două vor o Liga 2 cu două serii, să rămână în competiţie.

Discuţiile sunt începute de două săptămâni. Cele două cluburi nu sunt împăcate cu gândul că din vară trebuie să joace în Liga 3, astfel că acum încearcă să schimbe planurile federaţiei privind formatul noii ediţii a Ligii 2.

Federaţia a refuzat din start propunerea revenirii la o Liga 2 cu două serii, dar nu se ştie. În fotbalul românesc nu e nimic sigur, astfel că se poate întâmpla orice până la startul noii ediţii.

Ediţia 2021-2022 e planificată să se desfăşoare cu meciuri tur şi retur, 38 de etape, fără play-off şi play-out.

Campionatul 2020-2021, unul inedit în timp de pandemie, a fost organizat doar cu meciuri tur (19 etape), urmate apoi de un play-off cu primele şase clasate, cu două grupe de play-out, cu câte şapte echipe departajate în funcţie de poziţiile ocupate la finalul sezonului regular.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

FC Argeș a început pregătirea pentru noul sezon (20)

Pițian și Dumitrașcu, noii vulturi alb-violeți

FC Argeș a început pregătirea pentru noul sezon. După o vacanță de trei săptămâni, FC ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar