Acasă / SOCIAL / Lucrările de restaurare și consolidare la Galeria de Artă aproape finalizate

Lucrările de restaurare și consolidare la Galeria de Artă aproape finalizate

Lucrările de restaurare și consolidare la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” realizate într-un procent de 95%

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, împreună cu managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, și directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională, Sorin Ivașcu, au efectuat astăzi, 15 februarie, o vizită de lucru pe șantierul de la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. Aici, lucrările de restaurare și consolidare au ajuns la 95%, astfel că se preconizează ca în maximum trei luni să fie făcută recepția lucrărilor.

„Am revenit în vizită de lucru la Galeria de Artă, un monument de clasa A al Muzeului Județean Argeș, unde Consiliul Județean are în implementare un proiect de restaurare pe fonduri europene. Un proiect care inițial avea o valoare de 15 milioane lei fără TVA însă, în urma descoperirilor suplimentare făcute, suprafața restaurării picturilor a crescut de cel puțin trei ori, ceea ce va conduce și la majorarea valorii contractului. Vom vedea care va fi această majorare care va fi suportată din bugetul Consiliului Județean pentru că, așa cum știți, am reușit să finalizăm partea de buget din fonduri nerambursabile și mă refer aici la fondurile europene. În prezent, stadiul lucrărilor a ajuns la 95%. Suntem foarte mulțumiți de ceea a rezultat și sperăm ca în preajma Sărbătorilor Pascale să recepționăm acest frumos edificiu, un monument deosebit. Sunt convins că și pentru piteșteni și argeșeni va fi o supriză extrem de plăcută. Din ceea ce am discutat cu antreprenorul, o firmă cu experiență în domeniu, acest monument va fi în primele 10-20 de clădiri din țară ca valoare arhitecturală și istorică” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” (1)

„Este o bucurie pentru mine, pentru toți colegii mei de la Muzeul Județean Argeș. Am ajuns în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și restaurare a Galeriei de Artă. Așteptăm cu emoție ziua recepției acestui obiectiv pentru a reorganiza expoziția de bază de aici și a o putea redeschide marelui public” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar