Acasă / SOCIAL / Mii de pelerini veniţi la Curtea de Argeş de Sântămărie

Mii de pelerini veniţi la Curtea de Argeş de Sântămărie

Joi, de Sîntămărie, mii de pelerini din toate colţurile ţării au venit la slujba oficiată la Mănăstirea Curtea de Argeş, care, pe 15 august, îşi serbează hramul Adormirea Maicii Domnului. Cu o seară înainte, a avut loc o vecernie şi ieri s-au săvîrşit sfinţirea apei şi un maslu, iar Înalt Prea Sfinţitul Calinic a oficiat Sfînta Liturghie.
Pe pături sau direct pe iarbă, sute de credincioşi au ascultat slujba şi au venit să sfinţească tot felul de obiecte. O parte dintre credincioşi au cumpărat tablouri cu Maica Domnului sau Iisus, pe care le-au înşirat în curtea lăcaşului. Deoarece nu mai era nici un loc unde să pui o lumînare, a fost improvizat, pe jos, un astfel de loc în curtea mănăstirii Fiindcă era foarte mare aglomeraţie, preoţii au decis ca acatistele să se strîngă şi în curte. Acatistele erau scrise pe genunchi, pe jos sau unde putea fiecare, important era ca fiecare să-şi spună dorinţa.
După terminarea slujbei, mulţi s-au întors în camping, unde au început adevărata petrecere şi i-au sărbătorit pe cei dragi ce poartă acest nume sfînt.
N.MM Foto : Mihai Neacsu

santamarie_curtea_de_arges santamarie_curtea_de_arges (1) santamarie_curtea_de_arges (2) santamarie_curtea_de_arges (3) santamarie_curtea_de_arges (4) santamarie_curtea_de_arges (5) santamarie_curtea_de_arges (6) santamarie_curtea_de_arges (7) santamarie_curtea_de_arges (8) santamarie_curtea_de_arges (9) santamarie_curtea_de_arges (10) santamarie_curtea_de_arges (11)

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Constantin Grigore

Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, primul concert ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar