Acasă / SOCIAL / Ministerul Mediului oferă tichete de reduceri pentru achiziționarea automobilelor electrice

Ministerul Mediului oferă tichete de reduceri pentru achiziționarea automobilelor electrice

Ministerul Mediului va pune la dispoziție tichete de reduceri pentru cei interesați de achiziționarea unui automobil electric, tichetul având o valoare de 12.000 de lei. La nivel național sunt disponibile 100 de astfel de ecotichete, iar cei care doresc să intre în posesia lor, vor trebui să se înscrie la Administrația Fondului pentru Mediu.
De asemenea, aplicanții pentru Programul Rabla, care optează pentru acest ecotichet vor primi încă o reducere pe lângă prima de casare de 6.500 de lei.
Tichetul nu este transmisibil, însă solicitanții pot primi mai mult de un ecotichet, în funcție de numărul de autovehicule pe care doresc să le achiziționeze.
Se pot înscrie la AFM pentru obţinerea ecotichetului persoane fizice şi juridice, unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice, care, după ce le sunt aprobate dosarele, trebuie să se înscrie la un producător validat de AFM în termen de 20 de zile (persoanele fizice) şi respectiv de 45 de zile (persoanele juridice).
După primirea confirmării de alocare a ecotichetului, producătorul validat are obligaţia să demareze şi să finalizeze procedura de achiziţionare a autovehiculului nou în termen de 30 de zile, fără a se depăşi data de 15 decembrie a anului în curs.
Sursa: Mediafax

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar