Acasă / SOCIAL / Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic

Ieri, 10 octombrie 2013, activităţi ale cercului de fizică-chimie „Atom” desfăşurate în Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Tehnic „Armand Călinescu” Piteşti, pentru Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic – 4-10 octombrie 2013.
Au fost mobilizaţi elevi, din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a să se informeze şi să realizeze materiale (referate, prezentări în Power Point, lucrări de grafică), pe teme legate de spaţiul cosmic. Desenele şi picturile au fost expuse în sala în care s-a desfăşurat activitatea. La activitate au asistat doamna directoare Profeanu Marilena, doamnele profesoare Daniela Gîrbea, Mioara Nica, Rodica Stănescu. Elevii au fost coordonaţi în realizarea materialelor de doamnele profesoare Gabriela Nedelcu, Mioara Nica, Rodica Stănescu, Carmen Predan Mitruş, Claudia Măluşanu, Maria Impingău.
Doamna profesoară Stănescu Rodica a prezentat evenimentul celebrat, a făcut precizări despre evenimente recente legate de spaţiul cosmic şi apoi a lăsat elevii să-şi prezinte lucrările.
Activitatea a fost înscrisă pe site-ul World Space Week şi a fost popularizată prin afişare şi prin emailuri trimise elevilor şi profesorilor. Lucrările prezentate au fost bine pregătite şi susţinute, la sfârşit elevii exprimând aprecieri laudative asupra activităţii şi a locului potrivit în care s-a desfăşurat. Elevii au apreciat de asemenea organizarea, exprimându-şi dorinţa de a participa şi la alte activităţi asemănătoare.
Au fost mobilizaţi 32 de elevi care s-au implicat activ în realizarea de prezentări în Power Point, grafică şi ornamente pentru sala C.D.I.. Au fost prezenţi la activitate 38 de elevi şi 4 cadre didactice.
Desenele au fost expuse după activitate în laboratorul de fizică, iar materialele realizate de elevi vor fi prezentate la ore. Doamna profesoară Stănescu Rodica a apreciat activitatea elevilor, lăudându-i în faţa colegilor şi explicându-le avantajul participării la activităţi extraşcolare, în formarea lor pentru studenţie şi mai departe.
În Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic, 68 de elevi din clasele a IX-a C (prof. Carmen Predan Mitruş), a X-a C (prof. Silvia Corbu) şi a XI-a C (prof. Eliza Diaconescu) au vizionat la Planetariul Muzeului Judeţean Argeş filmul „Călătorie în sistemul solar”.
Rodica Stanescu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar