Acasă / EVENIMENT / O mamă şi fiul ei, ucişi în curtea bisericii

O mamă şi fiul ei, ucişi în curtea bisericii

Dublă crimă la Mihăeşti. Criminalul a vrut să-şi ia zilele dar a fost imobilizat.
O adevărată tragedie a avut loc duminică spre seară în curtea bisericii din satul Drăghici, comuna Mihăeşti, unde o mamă şi fiul ei au fost ucişi de fostul concubin al femeii. Imediat după comiterea faptei, autorul şi-a înfipt cuţitul în gât cu intenţia se a-şi lua viaţa, dar a fost imobilizat de un poliţist. Revenim cu amănunte.
Internat sub pază
Grav rănit, acesta a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenă Piteşti în stare de semiconștiență. Avea o plagă deschisă la nivelul gâtului şi după ce a fost evaluat de medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, a fost dus în sala de operații. „Intervenția chirurgicală a decurs bine şi după o noapte petrecută în ATI pacientul a fost mutat în secția ORL. Este conștient, stabil, urmează să fie evaluat neurologic și psihiatric”, au transmis reprezentanţii spitalului. Cât timp va rămâne internat, bărbatul va fi păzit permanent de poliţişti, iar judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au deschis dosar penal pentru omor, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

VIDEO – https://youtu.be/9StH_-edfdM
Fostul concubin o urmărea
Din primele date rezultă că Sever C., de 44 de ani, din Cetăţeni, satul Valea Cetăţuii, a întreţinut o relaţie de concubinaj cu Ramona S., de 37 de ani (pe 19 mai ar fi împlinit 38 de ani). Sătulă de certuri şi de comportamentul violent al bărbatului, cu şase luni în urmă femeia l-a părăsit şi s-a întors la casa părintească din Mihăeşti împreună cu fiul de 14 ani pe care-l avea dintr-o relaţie anterioară. Ulterior, acesta și-a făcut o nouă relaţia şi cu două săptămâni în urmă s-a mutat cu actualul partener, dar nu a putut scăpa de fostul concubin care o urmărea constant.
Copilul, prima victimă
Duminică după-amiază, Ramona şi băiatul au mers la biserică pentru a aprinde lumânări în memoria părinților decedați. Acolo a apărut şi agresorul şi cei doi s-au luat la ceartă. La un moment dat, individul a scos la iveală un cuţit cu care şi-a ameninţat fost concubină. Văzându-l, fiul a intervenit în ajutorul mamei. Orbit de furie şi de gelozie, bărbatul l-a înjunghiat pe adolescent chiar sub privirile mamei. Rănit, copilul a încercat să fugă, dar s-a prăbușit la marginea drumului, unde agresorul lovit puternic cu capul de asfalt şi adolescentul şi-a dat ultima suflare (iniţial s-a crezut că băiatul ar fi fost victima unui accident rutier cu fugă de la faţa locului).
Înjunghiată în faţa bisericii
Văzându-şi fiul mort, femeia a intrat în curtea bisericii strigând cu disperare după ajutor. A fost prinsă de bărbatul care o urmărea și ucisă cu sânge rece chiar în faţa sfântului locaş fiindu-i aplicate mai multe lovituri de cuţit în gât, în piept şi în spate. După comiterea faptelor, individul s-a refugiat în curtea bisericii şi a încercat să se sinucidă înfigându-şi cuţitul în gât şi în piept. Momentul a coincis cu sosirea la faţa locului a poliţiştilor sesizaţi de parohul bisericii care-l găsise pe copil zăcând fără viaţă, iar unul dintre agenți l-a imobilizat pe criminal.
Preotul a sunat la 112
Ionuț Năstase, preotul bisericii unde a avut loc crima, declara:
„Am venit repede la biserică și am văzut copilul plin de sânge căzut pe brânci. Ne-am dat seama că este mort, nu l-am atins, însă nu am știut exact ce s-a întâmplat. Am sunat la 112 și le-am spus că este vorba despre un copil într-o baltă de sânge. Soția a venit după mine și a trecut pe lângă cei doi care erau uciși și întinși pe jos, iar criminalul începuse să țipe că mai omoară pe altcineva. Voia să se sinucidă și el și își băgase cuțitul în gât. Era o femeie credincioasă şi liniştită, apropiată bisericii şi nu s-a plâns de nimic, nu ne-a spus nimic”.
Veniţi şi ei la locul tragediei, atât tatăl biologic al băiatului, cât şi actualul concubin spuneau că bărbatul o urmărea peste tot şi o atenţionaseră să fie atentă pe unde merge că individul e în stare de orice.
Crima fusese anunţată
Cu patru luni în urmă, Sever şi Ramona au fost invitați în platoul emisiunii „Acces Direct” de la Antena 1. Încă de atunci, bărbatul ros de gelozie afirma că dacă femeia nu se întoarce la el, o va ucide şi pe ea, şi pe băiat, că nu are rost să-şi refacă viaţa şi că el se va duce la puşcărie iar ea va intra în pământ. Bărbatul o acuza pe femeie că l-ar fi înșelat, ea la rândul său îl acuza de agresivitate, infidelitate și declara că se simte ca o prizonieră în casa lui şi că stă cu el de frică.
Instabil emoţional
Într-o intervenţie la un post de televiziune, psihologul bucureştean Dan Mihăileanu spunea că bărbatul dădea semne grave de instabilitate emoțională în cadrul emisiunii de la Antena 1. „Acel om ar fi trebuit să primească tratament de specialitate, chiar să fie internat undeva o vreme. Dădea semne evidente de depresie, de instabilitate emoţională şi se încadra în tiparul clasic al celor predispuşi la violenţă, chiar la violenţă extremă. Într-un stat cu o justiţie corectă, individul ar fi trebuit chemat la audieri după emisiune. Faptul că autorităţile au fost imobile, nepăsătoare, a dus la o dublă crimă, o spun fără echivoc”, a declarat psihologul.
Omor calificat
La rândul său, Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a declarat tot le televiziune că bărbatul va fi acuzat de omor calificat. „Vorbim de un caz șocant. Violența domestică necesită mult mai multă atenție. Bărbatul va fi acuzat de omor calificat. E interesat de văzut și istoricul acestei familiei și cum au fost rezolvate conflictele anterioare. Violența domestică crește de la an la an. Legea împotriva violenței domestică nu este aplicată încă la modul în care trebuie. Răspunderea și vinovăția aparțin și autorităților”, spunea acesta.
Cele două trupuri neînsufleţite au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Argeş în vederea efectuării autopsiei, iar cercetările continuă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar