Acasă / SPORT / Oina, sportul rege la Mioveni

Oina, sportul rege la Mioveni

Dacă fotbalul este la pământ în cochetul oraş Mioveni, ei bine, alte discipline sportive sunt la înălţime. De pildă, oina. Mioveniul găzduieşte începând de sâmbătă timp de şase zile Turneul Regional de oină fete junioare 3 din cadrul proiectului ”Academia Micilor Campioni”, acţiune finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin programul „Pierre de Coubertin”. Participă echipe din judetul Argeş – CS Dacia Mioveni 2012, Constanţa, Călăraşi şi Dolj. Formaţiile se vor iniţia câteva zile, după care vor disputa jocuri în cadrul turneului zonal, pe 27 noiembrie. Primele două clasate vor merge mai departe la turneul naţional, găzduit tot de Mioveni o zi mai târziu, alături de cele patru grupări calificate de la turneele desfăşurate la Zărneşti şi Dej.
Sâmbătă, deschiderea
La deschiderea oficială a evenimentului ce a avut loc sâmbătă, a fost prezent alături de oficiali ai clubului CS Dacia Mioveni 2012, şi un membru în Biroul Federal al Federatiei Române de Oină, Cristian Văduva.

„Promovăm sportul de masă”
Nicolae Tudose, preşedintele CS Dacia Mioveni 2012 a declarat: „Ne menţinem ideea noastră de a promova sportul de masă, şi în această perioadă cu precădere oina, sportul nostru naţional, prin organizarea acestui proiect la Mioveni. Este un turneu la care participă copii ce nu sunt legitimaţi şi sperăm să-i atragem în echipele de oină. Deja avem invitaţi tradiţionali, echipele din Constanţa, Dolj, Călăraşi”.

„Popularizăm oina”
Dumitru Voiculescu, director executiv CS Dacia Mioveni 2012 spune că în acest an organizarea turneului „Academia Micilor Campioni” la Mioveni, vine ca o recunoaştere a eforturilor pe care gruparea argeşeană le-a făcut pentru mediatizarea şi promovarea acestui sport, oina: „Este un proiect care vrea să popularizeze oina, să o generalizeze în toată ţara, la noi vor veni copii din mai multe zone ale ţării. Ne bucurăm că am fost aleşi. După competiţia pe care am organizat-o după 100 de ani la fete, această nouă competiţie vine şi ca o recunoaştere a eforturilor depuse pentru mediatizarea sportului nostru naţional”.

„Iniţiem copiii”
Cristian Văduva, reprezentantul Federaţiei Române de Oină a spus: „Este o bucurie să particip din partea federaţiei la acest proiect. Prin ceea ce vom face în această perioadă la Mioveni, dorim să iniţiem noi copii în tainele sportului nostru naţional”.

Monica Cristea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar