Acasă / EVENIMENT / Perfecționare continuă pentru asigurarea pregătirii la standarde înalte a serviciului polițienesc operativ

Perfecționare continuă pentru asigurarea pregătirii la standarde înalte a serviciului polițienesc operativ

Una dintre prioritățile instituției noastre este pregătirea profesională la standarde cât mai ridicate a polițiștilor, astfel încât aceștia să fie capabili în orice moment, în cadrul activităților de serviciu desfășurate, să intervină prompt și conform prevederilor legale, pentru siguranța comunității.

Pentru acest scop, polițiștii cu experiență și expertiză dovedită, ce activează în cadrul structurii specializate, respectiv Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au fost gazda unei sesiuni de pregătire desfășurată împreună cu omologii Serviciilor de Pregătire Profesională din județele Dâmbovița și Vâlcea.

Activitățile de pregătire au fost structurate similar cu stagiile de pregătire parcurse de către polițiștii instructori-formatori cu polițiști operativi, pe sesiuni teoretice și practice, fiind desfășurate, pe parcursul unei săptămâni, în etape succesive, atât în interior cât și în poligoane exterioare.

Prin realizarea acestui schimb de experiență între specialiști, s-a urmărit dezvoltarea și uniformizarea metodelor de predare, a deprinderilor și capacităților formative în rândul polițiștilor care desfășoară activitățile de pregătire profesională din cadrul Serviciilor de Pregătire Profesională. Astfel rezultă creșterea capacității și calității activităților de pregătire profesională a polițiștilor instructori-formatori.

antrenament IPJ Arges (5)

Pregătirea polițiștilor operativi se realizează pe patru linii de activitate:

-pregătirea în domeniul tactică polițienească;
-pregătirea în domeniul educație fizică și autoapărare;
-pregătirea în domeniul tragerii cu armamentul din dotare;
-pregătirea în domeniul conducerii defensive și în regim prioritar cu autospecialele din dotare.

Totodată, polițiștii argeșeni care desfășoară activități cu publicul, în principal cei din structurile de ordine publică și polițiștii rutieri, parcurg și un modul de pregătire pentru acordarea primului ajutor – suport vital de bază, asigurat de către specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățenii județului Argeș, polițiștii din structurile de pregătire profesională derulează zilnic activități specifice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Două accidente în Argeș - Băbana și Drăganu

Două accidente în Argeș – Băbana și Drăganu

În aceste momente, pompierii argeșeni au fot solicitați să intervină la două evenimente rutiere produse ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar