Acasă / EVENIMENT / Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ

Peste 180 de furturi din locuinţe reclamate în judeţ

Pentru a marca Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe care se sărbătoreşte pe 19 iunie, poliţiştii Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii din Topoloveni, au desfășurat o activitate informativ-preventiv pe raza comunei Bogați.
Oamenii legii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare cel mai frecvent utilizate, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.
Pentru că furtul din locuinţă este infracţiune în toate statele europene, Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe este un concept lansat în anul 2019 de Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN), care îşi propune să crească gradul de conștientizare prin informarea cetățenilor asupra modalităților de protecție împotriva acestui tip de infracțiuni.
În Argeș, în primele cinci luni ale acestui an au fost sesizate 181 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 16 % mai puţin faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, peste 60% s-au înregistrat în mediul urban, pondere similară cu cea din anul 2020.
Pentru a nu cădea victime spărgătorilor de locuinţe, poliţiştii recomandă:
- verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute;  montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;  nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (hoţii caută întotdeauna acolo);  nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă;  asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră; nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie;  montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite;  nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc. Şi nu în ultimul rând fiţi atenţi la falşii vizitatori. Pentru a intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase.

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu de vegetație uscată în comuna Stolnici

Incendiu de vegetație uscată în comuna Stolnici

În această după-amiază, pompierii de la Punctul de Lucru Stolnici au fost solicitați să intervină ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar