Acasă / EVENIMENT / Pietoni spulberaţi de o maşină la Albeştii de Argeş

Pietoni spulberaţi de o maşină la Albeştii de Argeş

Era cel de al doilea accident produs de acelaşi şofer
Începutul săptămânii trecute a fost marcat de producerea unui accident rutier la intrarea în Piteşti, unde un bărbat a murit în maşina condusă de un şofer de la Bolt, care nu a acordat prioritate. Din păcate, şi la sfârşitul săptămânii a avut loc o nouă nenorocire, după ce doi oameni şi-au pierdut viaţa spulberaţi de un autoturism.

accident mortal DN 65B, zona Metro (3)
Tragedia a avut loc puţin după ora 18 a serii de sâmbătă, la Albeştii de Argeş. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș, s-a stabilit că Timotei C., de 83 de ani, din Corbeni, conducea o Dacia Duster pe DN 7C. Ajuns în zona şcolii din Albeştii de Argeș, a lovit doi bărbaţi, ambii din localitate, care ieşiseră din curtea unuia dintre ei, şi s-au angajat în traversarea şoselei prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului extrem de violent, primul dintre ei, Victor B., de 71 de ani, a decedat la fața locului. Găsit în stare de inconştienţă, cel de al doilea, Alexandru I., de 82 de ani, a fost preluat de echipajul unei ambulanţă care a început resuscitarea şi transportat la spital cu manevrele în curs de efectuare. Din păcate, la spital nu s-a putut face altceva decât să se constate că şi octogenarul încetase din viaţă. Potrivit anchetatorilor, în zona unde s-a produs accidentul nu este trecere pentru pietoni şi iluminatul public era în funcțiune.

Pietoni spulberaţi Albeştii de Argeş
Extinzând cercetările, poliţiştii rutieri au stabilit că, anterior, acelaşi şofer comisese un alt accident. Concret, în timp ce circula cu maşina prin municipiul Basarabilor, la efectuarea virajului spre stânga de pe strada 1 Decembrie 1918 către strada Eroilor pe direcția Curtea de Argeș spre Corbeni, acelaşi Timotei C. l-a acroșat pe Bogdan C., de 32 de ani, din Curtea de Argeș, care se pregătea să traverseze pe marcajul pietonal, pe lângă bicicletă, în zona parcării din spatele mănăstirii. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerbral și contuzie lombară, însă octogenarul de la volanul Dusterului a plecat de la locul accidentului fără să vorbească cu biciclistul.
Conducătorul autoturismului a fost verificat cu etilotestul rezultând că nu a consumat alcool, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
După administrarea probatoriului, Timotei C. a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene, urmând să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Verificări pe linia transportului public de persoane (1)

Verificări pe linia transportului public de persoane

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., acțiuni pentru ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar