Acasă / EVENIMENT / Pod nou la Mihăești și consolidare de mal și refacere drum județean în Drăghici

Pod nou la Mihăești și consolidare de mal și refacere drum județean în Drăghici

O nouă investiție a Consiliului Județean Argeș, realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, a fost finalizată. Este vorba de proiectul “Pod pe DJ 738 Jugur – Drăghici – Mihăești peste râul Târgului”, un pod nou construit în comuna Mihăești. Miercuri, 25.05.2022, alături de comunitatea locală și de primarul Andreea Crîmpiță-Matei, au fost președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu.

“Este un proiect pe care comunitatea din Mihăești și-l dorea a fi realizat de mai mulți ani. Însă, datorită valorii foarte mari, acest proiect ar fi fost imposibil de implementat din fonduri locale, imposibil de realizat fără sprijinul Consiliului Județean Argeș. Și mai avem multe proiecte împreună cu Consiliul Județean. Vreau să le spun copiilor care astăzi sunt aici că, atunci când eram eu mică, aici era un pod de lemn, un pod al căror blăni erau foarte distanțate și, dacă nu erai atent pe unde călcai, riscai să cazi în râu. Ei bine, voi astăzi sunteți niște fericiți pentru că uitați pe ce lucrare grandioasă o să pășiți!
Vreau să mulțumesc și doamnei deputat Simona Bucura Oprescu, chiar dacă astăzi nu a putut fi alături de noi fiind prinsă cu activități importante la Parlament, pentru că ne-a fost permanent un sprijin pentru finalizarea acestei investiții și nu numai” – primar Andreea Crîmpiță-Matei.
“La construcția aceasta pe care au săvârșit-o toți cei implicați, de la autorități locale la autorități județene, o lucrare începută în perioada 2016 – 2020, de vechea conducere a C.J. Argeș, din care făceam și eu parte, împreună cu doamna deputat Simona Bucura Oprescu, am gândit că trebuie să răspundem apelului domnului primar de atunci Matei care a insistat că cetățenii din această zonă merită un pod de o asemenea importanță. Obligația noastră, a tuturor, este să facem cât mai multe lucruri bune. Cred eu că și actuala doamnă primar dorește același lucru. Nu ne vom opri aici, știind că și celelalte proiecte pe care doamna primar le are vor fi toate la același nivel” – Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș.
Podul are lungimea totală 43,70 m și o deschidere de 36,60m.Valoarea finală a lucrărilor executate este de 3.556.627,86 lei, inclusiv TVA.Perioada de garanţie: 60 luni.Executant S.C. METABET CF S.A. Proiectant: Asocierea S.C. TQM Management S.R.L.& S.C.LUCA WAY S.R.L.
Tot miercuri, conducerea Consiliului Județean și primarul Andreea Crîmpiță-Matei s-au deplasat și la o lucrare de stabilizare a malului și de refacere a drumului județean din localitatea Drăghici. Aici, carosabilul a fost grav afectat de alunecările de teren generate de faptul că apa a erodat baza terenului.
„Suntem aici la această investiție a Consiliului Județean. Este o lucrare cu fonduri de la Guvern, o alocare din Fondul de Urgență, în valoare de 7 milioane de lei. Lucrările de aici vizează punerea în siguranță a drumului județean. De 7 ani de zile aici au fost alunecări de teren. A fost începută și o lucrare de către cei de la Apele Române care însă nu s-a finalizat. Noi acum stabilizăm malul și vom reface carosabilul. De asemenea, în perioada următoare sperăm să găsim fondurile necesare pentru continuarea asfaltării a încă 1,5 km din drumul care face legătura cu Jugurul, pentru că este foarte important pentru cei care fac naveta la Uzina Dacia să aibă un acces mai ușor” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.
„Mulțumim Consiliului Județean Argeș și Regiei Județene de Drumuri pentru implicare. Este o lucrare extrem de importantă pentru locuitorii din satul Drăghici pentru că, dacă nu se intervenea, practic localitatea era ruptă în două. Cei din centrul localității rămâneau izolați, iar ceilalți fără nici o posibilitate să iasă din zona Jugur” – primar Andreea Crîmpiță-Matei. Noul pod de la Mihăești este al șaptelea (7) proiecte finalizat, din cele nouă (9) pentru care Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri naționale, prin PNDL II 2017 – 2020.
Astfel, au mai fost finalizate proiectele: Pod pe DJ 731 B, Sămara – Băbana – Cocu – Modernizare DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, km 70+410 – 77+826, L= 7,416 km, în comunele Rociu și Căteasca – Modernizare DJ 702 A Ciupa – Rătești, km 33+030-35+696 -Modernizare DJ 703 B Costești (DN 65 A) – Șerbănești (DJ 659), KM 60+325 – 68+783, L = 8,458 km, la Costești și Rociu – Modernizare pe DJ 725 Stoeneşti – Dragoslavele, km 3+313-6+626, L=3,313 km, în comunele Stoeneşti şi Dragoslavele”. Modernizare DJ 703 B Morărești – Uda, km 17+753 – 20+253, L = 2,5 km, la Uda (a inclus și lucrări de consolidare)
Pod pe DJ 741 Pitești – Valea Mare – Făgetu – Mioveni, km 2+060, peste paraul Valea Mare (Ploscaru), la Ștefănești
Sunt în curs de implementare:
Pod pe DJ 703 H Curtea De Argeș – Valea Danului – Cepari, L=152 m, în comuna Valea Danului – A fost elaborat Studiul de Fezabilitate. Va urma procedura de achiziție publică pentru următoarea etapă: “Servicii de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului) și execuție lucrări”.
Consolidare și reabilitare Spital Județean de Urgență Pitești – Faza de proiectare – Actualizare D.A.L.I. și documente tehnico-economice conexe este în curs de derulare și se va finaliza în luna iunie 2022. Va urma procedura de achiziție publică pentru următoarea etapa: “Servicii de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului) și execuție lucrări”.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Amenzi usturatoare (1)

Persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare riscă amenzi usturătoare

Nesimțirea costă!Folosirea platformelor de gunoi în mod necorespunzător este sancționată de către Poliția Locală Pitești! ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar