Acasă / EVENIMENT / Pompier rănit într-un incendiu

Pompier rănit într-un incendiu

Sambata, la ora 02.22, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” a fost anunţat prin sistemul 112, de producerea unui incendiu la o locuinţă şi anexe gospodăreşti, în comuna Corbi, sat Corbişori.
La faţa locului s-au deplasat un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş.
La sosirea serviciilor profesioniste, incendiul se manifesta la materialele combustibile din structura acoperişului unei locuinţei (pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp) şi la mai multe anexe gospodăreşti.
Pe timpul acţiunii de stingere, din cauza condiţiilor nefavorabile de lucru, un subofiţer din cadrul Detaşamentului de pompieri Curtea de Argeş a fost rănit.
Membrii echipajul SMURD au intervenit imediat şi, dând dovadă de profesionalism, au oprit sângerarea, stabilizând starea colegului lor pentru a putea fi transportat la spital. Pacientul a fost preluat de către un echipaj mobil al serviciului de Ambulanţă cu medic, pe drumul spre spital.
Intervenţia echipajului SMURD a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte, acel „minut de aur” demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că primul ajutor calificat prespital contează enorm.
Subofiţerul a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere, fractură deschisă la membrul inferior stâng, cu secţionarea arterei femurale, fiind preluat de o echipă mixtă de medici şi supus imediat unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ 10 ore.
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş mulţumeşte pe această cale medicilor de la Spitalul Judeţean, care au tratat cu profesionalism cazul colegului nostru.

În cursul serii trecute, un echipaj cu Autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti a preluat pacientul de la Spitalul Judeţean Argeş, pentru a-l transfera la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.
În prezent, starea plutonierului major este stabilă, acesta fiind internat la Secţia Chirurgie- Terapie Intensivă, sub supraveghere permanentă.
Acest eveniment arată din nou că meseria de salvator profesionist implică multe riscuri, pune viaţa în pericol zi de zi, iar cei care o practică nu precupeţesc niciun efort pentru a salva viaţa şi bunurile oamenilor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furt bare metalice

Reținute de polițiști pentru furt calificat

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar