Acasă / EVENIMENT / Pompierii argeșeni au desfășurat 111 misiuni pe teritoriul județului

Pompierii argeșeni au desfășurat 111 misiuni pe teritoriul județului

În perioada 10.11.2023, ora 08:00 – 13.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 111 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

 INCENDII:

11.11.2023

                             (ora 01:02) Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au intervenit în localitatea Dârmănești, satul Valea Nandrii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. În urma evenimentului, au ars generalizat construcția pe o suprafață de aproximativ 200 mp, un autoturism, lemn de foc, în jur de 1.500 kg de cereale și unelte depozitate în interiorul anexei. La sosirea forțelor operative, flăcările prezentau pericol de propagare la o locuință și un fânar, iar prin intervenția operativă a pompierilor au fost oprite flăcările din dezvoltare. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

 Incendiu la acoperișul unei case din Câmpulung (3)

                             (ora 07:12) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină în localitatea Mioarele, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe. Sosite la locul solicitării, forțele intervenție au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului casei, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului s-au degradat tavanele și pereții locuinței, iar din interiorul construcției, salvatorii au evacuat o butelie. Echipajul medical nu a identificat victime.

 

                             12.11.2023

                             (ora 03:48) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în cazul unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din municipiul Câmpulung. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex masculin, în vârstă de 88 de ani, care prezenta atac de panică, în urma evaluării, nefiind necesar transportul la spital.

 

                             (ora 05:22) Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Miroși au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism. În urma evenimentului, vehiculul a ars în proporție de aproximativ 90%. Nu au fost victime.

 

         În perioada de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată. În urma evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 6.000 mp.

         Acestea s-au produs, după cum urmează:

- comuna Buzoești, unde au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, incendiul prezentând pericol de propagare la pădure și case;

- comuna Călinești, unde au ars aproximativ 1.000 mp de miriște rezultată în urma recoltării cerealelor.

 

          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

         ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 

         În intervalul menționat, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șapte evenimente rutiere în care au fost implicate 13 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, iar pentru trei dintre acestea a fost necesar transportul la spital.

 

                             De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit în teritoriu în 71 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.        

                             În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.       

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu anexă gospodărească Popești

Incendiu puternic la o anexă gospodărească din comuna Popești

Pompierii de la Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar