Acasă / SOCIAL / PP-DD sare în ajutorul presei: “Presa nu trebuie redusă la tăcere prin ordonanţa privind codul insolvenţei”

PP-DD sare în ajutorul presei: “Presa nu trebuie redusă la tăcere prin ordonanţa privind codul insolvenţei”

Ordonanța de urgență dată de către Guvernul României, în urmă cu o săptămână a creat o serie de nemulțumiri, existând speculații că Victor Ponta ar dori închiderea postului de televiziune Realitatea TV.
Conform acestei ordonanțe, posturilor de televiziune care intră în insolvență li se vor revoca licența de a emite, astfel că nu vor mai putea să henereze profitul necesar ieșirii din insolvență, ceea ce va duce foarte rapid la faliment.
Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu a făcut câteva precizări despre acest subiect, declarându-se a fi împotriva unei astfel de măsuri care ar putea amenința libertatea presei. Acesta a afirmat că grupul parlamentar din care face parte a cerut ca această ordonanță de urgență să fie revocată.
“Vom cere revocarea OUG privind Codul Insolvenței și dezbaterea publică a acestui subiect în Parlament. O astfel de problemă nu poate fi rezolvată decât în Parlament, nu emițând o ordonanță de urgență. Într-un stat democratic, presa, chiar dacă are o poziție critică, nu trebuie redusă la tăcere prin astfel de metode” a declarat Mihai Deaconu.
În urmă cu câteva zile, Avocatul Poporului a contestat această ordonanță la Curtea Constituțională, paragrafele de neconstituționalitate fiind chiar cele enunțate mai sus.
Cristian Toma

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar