Acasă / SOCIAL / Stiri de la politie

Stiri de la politie

Accidente rutiere

Pe D.N. 7, Topoloveni, T.I., de 68 ani din comuna Poiana Lacului, in timp ce desfasura curse regulate de transport persoane pe traseul Pitesti-Leordeni, conducand un microbuz din directia Pitesti catre Leordeni, a oprit pentru a cobori pasegeri si nu s-a asigurat corespunzator la plecarea de pe loc, fapt ce a determinat vatamarea corporala usoara a unei minore in varsta de 8 luni, care se afla in bratele unei pasagere din microbuz.
Conducatorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetarile au fost efectuate de poliţişti din cadrul F.R. Topoloveni

Pe b-dul. Republicii, din mun. Piteşti, D.V., de 55 ani, din Stefanesti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Gară Sud către Centru Pitesti, a accidentat uşor pe M.A.B., de 22 ani, din Com Boteni, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis si fara sa se asigure.
Conducătorul autovehiculului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal conf. art.184 C.P..

Activităţi ale poliţiştilor Secţiei 1 Poliţie Piteşti

In ziua de 10.10.a.c., poliţiştii au acţionat în piaţa Ceair în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit, ocazie cu care au identificat cantitatea de 1000 ţigarete de contrabandă, în valoare de 400 lei, fiind sancţionate contravenţional si

4 persoane din mun.Piteşti, conform Legii 12/1990 rep, dispunându-se confiscarea de mărfuri în valoare de 300 lei.

Poliţiştii din cadrul compartimentului sisteme de securitate au verificat un număr de 2 unităţi comerciale, luandu-se urmatoarele masuri : sancţionarea contravenţionala conform art. 5 alin. 1 din Legea 333/2003R., întrucât una dintre unitati nu a luat măsuri pentru organizarea şi funcţionarea pazei şi nu a întocmit plan de pază în conformitate cu prevederile legale, precum si sancţionarea unei societati care asigura paza unui obiectiv, conf. art. 5 alin.1 din Legea 333/2003R cu suma de 5000 lei întrucât efectua servicii de pază fără a avea plan de pază avizat de către organele de poliţie.

Poliţiştii Secţiei Rurale Poiana Lacului au depistat un conducător auto care transporta băuturi alcoolice fără documente de provenienţă

La data de 10.10.2013, agenţii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr.11 Poiana Lacului, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, au identificat pe V.M.C., de 32 ani, din comuna Poiana Lacului, în timp ce transporta cu un vehicul cantitatea de 125 litri lichid transparent, cu miros specific de ţuică. Din primele verificări efectuate, conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de lichid transportat, motiv pentru care s-a procedat la indisponibilizarea acestuia. Se continua cercetările in vederea stabilirii provenienţei alcoolului.

Societate comercială verificată de poliţiştii Secţiei Rurale Schitu Goleşti, împreună cu reprezentanţii I.T.M.

Poliţiştii Sectiei 14 Politie Rurala Schitu Goleşti împreună cu specialistii I.T.M. Argeş au efecutuat un control la o societate comerciala, fiind identificata o persoana care desfăşura activităţi lucrative fără respectarea legislaţiei în vigoare

în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă. Societatea a fost sancţionată conform Legii 53/2003 cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, angajatorul nu a asigurat condiţii ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adiacentă în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă specifice locului de muncă şi postului său şi nu a autorizat starea de sănătate a tuturor salariaţilor (lucrătorilor), fiind sancţionată si conform Legii 319/2006 cu amendă în valoare de 4000 lei.

Comercializau produse de panificaţie fără a deţine documente de provenienţă

Politiştii Secţiei 15 Poliţie Rurală Stalpeni, au depistat pe raza com. Titesti 2 barbati care efectuau acte de comerţ cu produse de panificatie, fără să detina documente de provenienţă. Acestia au fost sancţionati contravenţional conform Legii 12/1990R, cu amenzi în valoare de 2000 lei şi s-a confiscat suma de 90 lei, reprezentând contravaloarea produselor de panificaţie.

Activităţi ale poliţiştilor Secţiei Rurale Hârtieşti

Politistii Sectiei 8 Politie Rurala Hartiesti au depistat pe raza comunei Mioarele pe B.D.V., de 46 ani din Mun.Campulung, care a efectuat acte de comert cu produse de panificatie fara sa detina documente de provenienta pentru cantitatea de 429 produse de panificatie. S-a confiscat suma de 310 lei reprezentand contravaloarea produselor de panificatie si a fost sanctionat contraventional cu suma de 500 lei conform Legii 12/1990R.

De asemenea, a fost depistata Z.C., de 47 ani din comuna Mioarele care detinea spre comercializare produse de panificatie, la un magazin, fara a detine documente de provenienta. S-a confiscat suma de 30 lei reprezentand contravaloarea produselor de panificatie si a fost sanctionata contraventional cu suma de 500 lei conform Legii 12/1990R.

Totodata, au mai fost depistate doua persoane care au transportat produse de panificatie fara documente de provenienta, fiind sanctionati contraventional cu suma de 500 lei conform Legii 12/1990R.

F.C.B., de 22 ani din com. Mioarele, a fost depistat în timp ce conducea pe DN 73D, pe raza com. Boteni, un moped fara a poseda permis de conducere. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala conform art.86 alin.1 din OUG 195/2002R.

Mandat de arestare, pus în executare de poliţiştii Secţiei Rurale Călineşti

Agenţii Secţiei 5 Poliţiei Rurală Călineşti au pus în executare un mandat de arestare emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe C.I.F., de 38 ani, din comuna Călineşti. După identificare, persoana în cauză a fost predată politistilor din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale, urmând a fi încarcerată la Penitenciarul Colibaşi.

Activităţi silvice

În ziua de 10.10.2013, agenţii Sectiei nr. 10 Poliţie Rurală Lunca Corbului, au depistat pe I.M., de 49 ani din comuna Hârseşti, care a tăiat fără drept din zăvoiul situat pe malul râului Cotmeana un număr de 7 arbori esenţă salcâm şi plop.
Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 500 lei, iar cantitatea de 0,5 mc material lemnos a fost predată lucrătorilor Ocolului Silvic Costeşti.

Poliţiştii Sectiei 14 Politie Rurala Schitu Goleşti, împreună cu specialistii I.T.M. Argeş au iniţiat şi organizat pe raza de competenţă acţiuni şi controale în scopul verificării modului de respectare al legislaţiei în domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării materialului lemnos dar şi în domeniul relaţiilor şi securităţii în muncă, ocazie cu care a fost identificat administratorul unei societati din com. Godeni, care nu deţinea registrul de evidenţă al intrărilor şi ieşirilor de material lemnos, fiind sancţionată contravenţional conform art. 21, lit. c din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 1000 lei.
Totodata, specialiştii din cadrul I.T.M. Argeş au stabilit faptul că unul dintre angajati a desfăşurat activităţi lucrative fără respectarea legislaţiei în domeniul muncii. În cauza, societatea a fost sancţionată conform Legii 53/2003 cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată angajatorul nu a asigurat condiţii ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adiacentă în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă specifice locului de muncă şi postului său, fiind sancţionată si conform Legii 319/2006 cu amendă în valoare de 5000 lei.

Totodata, poliţistii Secţiilor Rurale au depistat 6 persoane în timp ce transportau material lemnos fara a poseda documente legale de provenienţă. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Lg. 171/2010, cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată Ocoalelor Silvice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar